Uuel nädalal võib kohati tulla kuni seitse kraadi sooja

ilmajaam.ee
Copy
Sulailm.
Sulailm. Foto: Madis Veltman

Keskkonnaagentuuri ilmaprognoosi järgi võib uuel nädalal tulla kohati kuni seitse kraadi sooja.

Pühapäeval jõuab aktiivne madalrõhkkond Norra merele ja selle lohk kiirustab öösel ühes tiheda sajuga üle Eesti. Sajab vihma, Ida-Eestis öö hakul lörtsi ja lund, Pärast keskööd Lääne-Eestist alates sadu lakkab ja pilvisus hõreneb. On jäidet. Tugev tuul pöördub öösel lõunast üle lääne loodesse ja hommikuks nõrgeneb veidi, päeval puhub sisemaal mõõdukas, rannikualadel puhanguline lääne- ja edelatuul. Õhutemperatuur on vahemikus 0 kuni +4 kraadi, hommikuks langeb sisemaal -1 kuni -3 kraadini, saartel aga tõuseb kuni +6 kraadini. Jäiteoht on väga suur!

Esmaspäeva öösel jääb nõrgenev madalrõhkkond Nordkapi lähistele pöörlema, samas aga jõuab Islandilt järgmine madalrõhkkond Norra merele. Väheaktiivne madalrõhulohk eemaldub koos vihma- ja lörtsisajuga öö hakul kagusse. Selle järel on kõrgema rõhufoonil suurema sajuta. Alles õhtul läheneb edelast uus madalrõhulohk koos vihmasajuga. Lääne- ja loodetuul sisealadel nõrgeneb, rannikul püsib veel võrdlemisi tugev, päeval puhub mõõdukas läänekaare tuul. Õhutemperatuur kõigub ööpäeva jooksul vahemikus -2 kuni +3 kraadi piires, pärastlõunal langeb kiiresti. Suureneb libeduseoht!

Teisipäeval liigub Norra merelt üle Skandinaavia Soome põhjaosa suunas uus aktiivne madalrõhkkond ja tõstab edela- ja läänetuule jõuliseks. Sajab vihma, sekka ka lörtsi. Õhutemperatuur on öösel vahemikus -5 kuni +2, saartel +2 kuni +5 kraadi, hommikuks tõuseb kõikjal üle 0 kraadi ja päeval on sooja 3-7 kraadi.

Kolmapäeval jääb Eesti ulatusliku, mitme keskmega madalrõhuala idaserva. Öö on olulise sajuta, päeval jõuab lõuna poolt tihe lörtsi- ja vihmasadu, sisemaal läheb sadu üle lumeks. Õhutemperatuur on öösel vahemikus -3 kuni +2, päeval 0 kuni +2 kraadi.

Neljapäeval lisandub edelavoolus niiskemat õhku. Sajab tihedat lörtsi, lund ja vihma. Õhutemperatuur on öösel vahemikus -1 kuni +2, päeval 0 kuni +3 kraadi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles