Madalrõhkkond toob esmaspäevaks sadu ja tuisku

BNS
Copy
Lörtsisadu Tallinnas.
Lörtsisadu Tallinnas. Foto: Tairo Lutter

Põhjamerele jõudva uue madalrõhkkonna idaserv laieneb esmaspäeval Läänemere äärde, tuues endaga lume- ja lörtsisadu ning muutes teed libedaks.

Keskkonnaagentuuri teatel on ööl vastu esmaspäeva valdavalt pilves ilm ja mõnes kohas sajab nõrka lund. Hommikul jõuab Lõuna-Eestisse uus sajuala, tuues paiguti endaga pinnatuisku. Puhub kagu- ja idatuul 3–9, rannikul puhanguti kuni 14 m/s. Külma on 2–8, Kirde-Eestis kohati 11 kraadi. Saarte rannikul ulatub õhutemperatuur paiguti nulli ringi. Lääne-Eestis ja saartel suureneb hommikul jäiteoht.

Peipsi järvel puhub kagutuul 3–7, puhanguti 10 m/s. Hommikul tuul veidi tugevneb. Öösel on ilm on valdavalt sajuta, kuid hommikul jõuab lõuna poolt kohale lumi. Nähtavus on hea, hommikupoole mõõdukas. Külma on 7–9 kraadi.

Esmaspäeva päeval on pilves ilm. Lõuna-Eestist laieneb sajuala lumena üle maa, saartel tuleb sekka ka lörtsi ja mitmel pool tuiskab. Puhub valdavalt ida- ja kagutuul 4–9, rannikul puhanguti kuni 13 m/s. Külma on 1–4, saarte rannikul tuleb kohati kuni 2 kraadi sooja. Mitmel pool tekib jäidet.

Peipsi järvel puhub kagu- ja idatuul 3–8, puhanguti kuni 11 m/s. Sajab lund ja tuiskab. Nähtavus on mõõdukast halvani. Külma on 1–3 kraadi.

Pariisi suveolümpiamängud 26. juulist 11. augustini
Vaata otseülekandeid Kanal 2-st, Duo 5-st, Postimehe veebist ja kuula raadio Kuku kajastusi. Venekeelsetele fännidele pakub põnevust Kanal 7.
Loe kõiki olümpiauudiseid siit.

Märksõnad

Tagasi üles