Eeloleva nädala esimene pool toob läbivalt miinuskraade

BNS
Copy
Talvine mets. Pilt on illustreeriv
Talvine mets. Pilt on illustreeriv Foto: shutterstock.com

Musta mere äärest pärit madalrõhkkond liigub eeloleva nädala esimeses pooles piki Venemaa lääneserva põhja poole ning laieneb loodeservaga jõuliselt üle Eesti, tuues läbivaid külmakraade ja esmaspäevaks ka tugevat tuult.

Keskkonnaagentuuri teatel on ööl vastu esmaspäeva pilves selgimistega ilm. Rannikualadel esineb lumehooge. Puhub valdavalt kirde- ja põhjatuul 3–9, hommikul rannikul puhanguti kuni 15 m/s. Külma on 7–12, pikemate selgimiste korral langeb õhutemperatuur kuni 15, rannikul kohati kuni 4. Esmaspäeva päeval on pilves selgimistega ilm ja rannikualadel on lumehooge. Õhtul laieneb Ida-Eestist lääne poole tihedam lumesadu ja tuisk. Kirde- ja põhjatuul tugevneb tuul 5–12, rannikul puhanguti 17, õhtul põhjarannikul kuni 22 m/s. Külma on 3–8 kraadi.

Teisipäeva öösel on pilves ilm. Tihe lumesadu laieneb üle maa lääne suunas, mitmel pool tuiskab. Puhub loode- ja põhjatuul 7–11, puhanguti kuni 15, põhjarannikul 12–15, puhanguti kuni 23 m/s. Pärast keskööd tuul järk-järgult nõrgeneb. Külma on 4–9 kraadi. Teisipäeva päeval on enamasti pilves ilm. Ajuti sajab lund ning põhjarannikul tuiskab. Puhub läänekaaretuul 3–9, põhjarannikul valdavalt kirdetuul puhanguti kuni 15 m/s. Külma on 2–7, põhjarannikul kohati 0 kraadi.

Kolmapäeva öösel on pilves selgimistega ilm. Mitmel pool sajab lund, kuid pärast keskööd sadu hõreneb. Tuul pöördub kõikjal kagusse 2–8 m/s. Külma on 3–9, pikemate selgimiste korral kuni 13 kraadi. Kolmapäeva päeval on muutliku pilvisusega ilm ja kohati sajab vähest lund. Õhtupoolikul hakkab Kagu-Eestist alates pilvisus tihenema ja tihedam lumesadu laieneb üle maa loode suunas. Puhub idakaaretuul 3–9, rannikul puhanguti kuni 13 m/s. Külma on 3–9, saarte rannikul kohati 0 kraadi.

Pariisi suveolümpiamängud 26. juulist 11. augustini
Vaata otseülekandeid Kanal 2-st, Duo 5-st, Postimehe veebist ja kuula raadio Kuku kajastusi. Venekeelsetele fännidele pakub põnevust Kanal 7.
Loe kõiki olümpiauudiseid siit.

Märksõnad

Tagasi üles