Kagu-Austraalias oodatakse 47 kuumakraadi

Mari Kamps
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ametnik jagab Sydney keskraudteejaamas inimestele tasuta joogiveepudeleid.
Ametnik jagab Sydney keskraudteejaamas inimestele tasuta joogiveepudeleid. Foto: Reuters / Scanpix

Palavuse all kannatavas Kagu-Austraalias oodatakse sel nädalavahetusel kuumalainet, kus õhutemperatuur võib kerkida 47 soojakraadini.


Ametivõimud on valmistunud ette võimalike uute maastikupõlengute puhkemiseks, kuna lisaks kuumusele prognoositakse tugevat tuult, vahendas

Reuters

.

Inimesi on kutsutud üle tähelepanelikkusele ja neli palutakse võimalikest süütajatest anda võimudele kohe teada. Üle poolte Austraalia maastikupõlengutest on tahtlikult süüdatud.

Rahvuspargid on huviliste jaoks suletud, et säästa loodust kogemata või meelega süüdatud kahjutulest.

Uus-Lõuna Walesi osariigis sisemaal asuvas Ivanhoe's võib termomeetrinäit kerkida 47 kraadini, rannikul asuvas Sydneys ja Melbourne'is aga jääda allapoole 40 kraadi.

Victoria osariigi võimud hoiatavad, et homne päev võib tulla hullem kui nn tuhase kolmapäeva tulekahjud 1983. aastal, kus hukkus 75 inimest.

Kagu-Austraalia ametivõimud kardavad, et eelmisel nädalal kogetud kuumus, mis tõi kaasa elektrikatkestusi ja seiskas õhukonditsioneerid, võib saatuslikuks osutuda just eakate inimeste jaoks.

Eelmisel reedel registreeriti Adelaide'is 22 nn äkksurma, mis olid kaudselt kuumuse põhjustatud.

Kui Kagu-Austraalia võitleb kuumusega, siis Kirde-Austraalia on hädas üleujutustega. Queenslandi osariigis kuulutati välja eriolukord paduvihmade põhjustatud tulvavete tõttu. Üle kallaste kerkinud jõgedest on läinud linnatänavatele jalutama koguni krokodillid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles