Transpordiamet hoiatab: jäävihm muudab teed libedaks

Postimees
Copy
Jäiteoht, jäävihm! hoiatustabloo.
Jäiteoht, jäävihm! hoiatustabloo. Foto: Madis Veltman

Täna hilisõhtul Eesti lääneosast liikuv sajuala põhjustab mitmel pool ka jäävihma, mistõttu on teed libedad, hoiatab transpordiamet.

Ilmaprognoosi kohaselt jõuab täna hilisõhtul sajuala Lääne-Eesti saartele ja levib öösel üle mandri ida-kirde suunas. Mitmel pool sajab lund ja lörtsi, Lääne- ja Lõuna-Eestis ka vihma. Kohati on sadu intensiivne. Vastu hommikut võib Lõuna-Eestis tulla jäävihma. Õhu- ja teetemperatuur on õhtul ja öösel valdavalt nulli ümbruses või kerges miinuses.

Päeval sajab mitmel pool lörtsi ja vihma, mandril kohati ka lund, sadu võib mõnel pool olla intensiivne. Pärastlõunal sajab mandri kirdeosas jäävihma.

Mitmel pool võib tekkida jäide ning teedel on suur libeduseoht.

Transpordiamet tuletab sõidukijuhtidele meelde, et sõidukiirus tuleb valida vastavalt teeoludele ja lubatud suurim sõidukiirus ei ole kohustuslik. Kui sõidukil on veel all suverehvid, siis soovitab transpordiamet ilma tungiva vajaduseta öösel ja homme hommikul mitte liiklusesse asuda.

Palun ära pane ennast ja kaasliiklejaid ohtu.

Liiklejatelt oodatakse infot teeolude kohta telefonil 1247. Lisainfot teeolude ja liikluspiirangute kohta vaata http://tarktee.ee

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles