Täna puhub tuul paiguti 30 m/s. Päästeamet: viige kõik esemed varju (3)

Postimees
Copy
07.10.2023. Tallinn. Tormine meri. Pirita.
07.10.2023. Tallinn. Tormine meri. Pirita. Foto: Eero Vabamägi

Täna öösel tugevneb tuul veelgi ning homme puhub paiguti 25-30 m/s, hoiatab keskkonnaagentuur. Päästeamet soovitab kõik lenduvad esemed õuest ära viia ja teatada purunenud elektriliinidest Elektrilevile.

Päästeamet hoiatab, et tuuled kasvavad neljapäeva jooksul puhanguti kuni 30 meetrini sekundis, ühtlasi võib tugev tuul kaasa tuua kahjustusi, mille tagajärjeks on liiklustakistused teedel ja elektrikatkestused.

Keskkonnaagentuuri info põhjal kasvab päeva jooksul tuule tugevus kohati 25 kuni 30 meetrini sekundis. Tõsisemas tormiohus on lääne- ja põhjarannik. «Elanikel soovitame tungivalt tormituulte ajal väljas liiklemist piirata ja olla valmis elektrikatkestusteks. Loe ja vaata videot, kuidas elektrikatkestusteks valmistuda ja katkestuste ajal käituda, et tagada enda ja oma pere toimetulek,» märkis päästeamet. Vaata õpetust SIIT

Eeloleval ööl liigub aktiivne osatsüklon Botnia lahe põhjaosast põhja-kirde suunas ning päeval jätkab teekonda üle Põhja-Karjala Valgemere suunas. Öö hakul on pilves selgimistega ilm. Mitmel pool sajab vihma. Pärast keskööd pilvisus loode poolt alates hõreneb ja sajud harvenevad. Vastu hommikut on vahelduva pilvisusega ilm.

Kohati sajab hoovihma, põhjarannikul on äikeseoht. Puhub edela- ja läänetuul 7-13, puhanguti kuni 20, saartel ja rannikul 12-18, puhanguti kuni 25 m/s, vastu hommikut sisemaal ajutiselt nõrgeneb. Õhutemperatuur on 6..10, Lääne-Eesti saartel ja rannikul kuni 12°C.

Neljapäeva päeval jääme osatsükloni lõunaserva. Ilm on pilves selgimistega. Mitmel pool sajab hoovihma ja kohati võib olla äikest, suurem on tõenäosus Põhja-Eestis ja eeskätt hommikul ning õhtul. Puhub edela- ja läänetuul 7-13, puhanguti kuni 20, saartel ja rannikul 13-19, puhanguti kuni 25, õhtul põhjarannikul lääne- ja loodetuul 17-22, puhanguti kuni 30 m/s. Õhutemperatuur on 9..13°C.

Päästeameti soovitused tormise ilma ajal:

  • Korja õuest kokku tuulega lendu tõusta võivad esemed.
  • Hoia eemale maha langenud elektriliinidest. Teavita neist Elektrilevi rikketelefoni numbril 1343 ja eluohtlikest olukordadest Häirekeskust numbril 112.
  • Võimalusel väldi kütmist – korsten võib tugeva tuule tõttu tagurpidi käima hakata, st et kui tuul on väga suur võib see kaaluda üle korstna tavapärase tõmbe.
Kommentaarid (3)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles