Öised miinuskraadid muudavad teed libedaks

BNS
Copy
Libedad teeolud.
Libedad teeolud. Foto: Arvo Meeks

Kahe rõhuala piirimail jätkub esmaspäeval külma õhu pealevool, hoogsajupilvedest tuleb nii vihma kui lumekruupe ja alla nulli langevad õhutemperatuurid muudavad teed paiguti libedaks.

Keskkonnaagentuuri teatel on ööl vastu esmaspäeva vähese ja vahelduva pilvisusega ilm. Kohati sajab hoovihma, sekka ka lörtsi. Puhub valdavalt loode- ja läänetuul 5–10, puhanguti kuni 15 m/s. Saartel ja rannikul ulatub tuule kiirus 8–14, puhanguti kuni 21 m/s. Pärast keskööd tuul järk-järgult nõrgeneb ja vaibub sisemaal hommikuks. Õhutemperatuur on -2 k uni +4, rannikul kuni +8 kraadi. Hommikul võivad teed kohati libedad olla.

Peipsi järvel puhub loodetuul 5–10, puhanguti kuni 15 m/s. Pärast keskööd tuul järk-järgult nõrgeneb. Hommikul puhub lääne- ja loodetuul 3–8 m/s. Lainekõrgus on pool kuni poolteist meetrit. Kohati sajab hoovihma, sekka võib tulla ka lörtsi. Nähtavus on mõõdukast heani. Sooja on 2–4 kraadi.

Esmaspäeva päeval on pilves selgimistega ilm. Mitmel pool sajab hoovihma, kohati sekka ka lörtsi. Õhtul pilvisus hõreneb ja sajuvõimalus väheneb. Puhub loode- ja läänetuul 3–9, põhjarannikul puhanguti 13 m/s. Saartel ja läänerannikul ulatub tuule kiirus 5–11, puhanguti kuni 17 m/s. Sooja on 4–10 kraadi.

Peipsi järvel puhub lääne- ja loodetuul 3–8 m/s. Lainekõrgus on 0,3–0,8 meetrit. Hooti sajab vihma ja lörtsi. Nähtavus on hea või mõõdukas, kuid tihedas sajuhoos halb. Sooja on 5–7 kraadi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles