Kolmapäeval paisub tuul tormiks (1)

Postimees
Copy
Tormine meri Pirital.
Tormine meri Pirital. Foto: Sander Ilvest / Postimees

Eeloleval ööl paisub tuul madalrõhkkonna mõjul tormiks, kolmapäeval võivad tuuleiilid paiguti puhuda kuni 27 m/s. Torm võib murda puid, põhjustada rikkeid elektrivõrgus ja häirida praamiliiklust.

Prognoosi kohaselt jõuab täna Gotlandi lähistele järjest aktiivsemaks muutuv madalrõhkkond ja selle eel paisub lõuna- ja kagutuul tugevaks. Pöörise ees levib meil sooja frondiga seotud tihe vihm lõunast põhja poole.

Kolmapäeva öösel liigub veelgi ägenev madalrõhkkond Soome lahele ja päeval kaugeneb Karjala poole. Öösel on pilves ilm. Sajab vihma, kohati on sadu tugev ja võib olla äikest. Puhub lõuna- ja edelatuul 5-12, puhanguti 17, saartel ja läänerannikul kuni 15, puhanguti 24 m/s, pärast keskööd pöördub saartest alates läände, loodesse ja tugevneb puhanguti 22, rannikul 25, Soome lahe ääres kuni 27 m/s. Õhutemperatuur on 10 kuni 16°C.

Päeval on pilves selgimistega ilm. Vihmahood liiguvad läänest itta. Õhukihistus on ebapüsiv ja areneb rünksajupilvi. Nendega kaasnevad kohati tugevad vihmavalingud ja võimalik on ka äike. Puhub tugev loode- ja läänetuul 8-15, puhanguti kuni 18, Ida-Eestis ja rannikul puhanguti 22, Soome lahe ääres võivad puhangud kuni 25 m/s ja üle sellegi ulatuda, pärastlõunal lääne poolt alates lääne- ja edelatuul järk-järgult nõrgeneb. Õhutemperatuur on 10 kuni 15°C.

Keskonnaagentuur hoiatab, et tugev tuul võib murda puid, põhjustada rikkeid elektrivõrgus ja häirida ka praamiliiklust.

 

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles