Eesti kuulsamat kummitust saab näha ka talvel

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valge Daam augustikuul.
Valge Daam augustikuul. Foto: Haapsalu linnus

Haapsalu Valge Daam ilmub ristimiskabeli aknale järgmisel nädala!


Veebruarikeskel võib selgetel öödel hea õnne korral Haapsalu toomkiriku ristimiskabeli aknal näha Eesti kuulsaimat kummitust - Haapsalu Valget Daami.

«Valget Daami on võimalik lisaks suvele näha ka sügisel ja talvel vastu kevadet,» ütles Haapsalu piiskopilinnuse juhataja Marika Peberg Postimees.ee'le.

Linnuse juhataja sõnul pole siiani teada olnud, et Valget Daami lisaks augustile ka muul ajal näeb. «Me esimest korda teavitame sellest, hakkasime ise asja vastu huvi tundma, et kuidas teda üldse näha on ja kuidas paistab,» selgitas ta.

Valge Daami ilmumine sõltub Pebergi sõnul kuu kõrgusest. Järgmine sobiv hetk selleks on 12. ja 13. veebruaril kella 21.30 ja 22 vahel. «See kord ei ole küll tegemist täiskuuga, see aeg on möödas, nüüd on kuu veidi lopergune, aga sobiva ilma korral näeb ikka,» lisas ta.

Sügiseti võib kuulsat kummitust näha kas septembri lõpus, oktoobri alguses, tänavu suvel aga 7. ja 8. augustil ning parim aeg peaks olema 7. augustil kella 22.45 ja 23.15 vahel.

«Viimased kolm aastat järjest on vihma sadanud ja siis on Valge Daamiga keeruline olnud,» tõdes ta.

Pebergi sõnul on linnuse väravad õhtuti lahti ning kõik huvilised saavad tulla Daami ise kaema.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles