UUED REKORDID Suve viimase päeva saatsid ära kõrged õhutemperatuurid

Liisa Ehamaa
, ajakirjanik
Copy
Sügisene Kalamaja park.
Sügisene Kalamaja park. Foto: Tairo Lutter

Homme varahommikul tähistatakse ametlikult küll sügise algust, kuid täna püstitati mitmel pool Eestis hoopis uusi soojarekordeid. 

Keskkonnaagentuur kirjutas täna õhtul oma Facebooki lehele, et nii sooja 22. septembrit, nagu oli täna, pole varasemalt Eestis veel registreeritud. Postitusest selgub, et päeval kerkis temperatuur kuni 24 soojakraadini.

Kõige kuumem oli täna Valgas ja Võrus, kus termomeeter näitas 24,1 kraadi. Nende linnade puhul jäävad varasemad rekordid aastatesse 2006 ja 1989.

Muuhulgas purustas kõige vanema soojarekordi Narva, kus 1982. aastal oli 21,5 soojakraadi, kuid täna 23. 

Siiski kostitab nädalavahetus juba sügisesema ilmaga. Keskkonnaagentuuri ilmaprognoosi järgi laupäeva öösel pilvisus tiheneb. Vihmasadu levib saartelt alates üle maa ida suunas. Puhub kagutuul 4–10, puhanguti kuni 14 m/s, hommikul pöördub saartel läänekaarde ja nõrgeneb. Sooja on 14–18 kraadi. Päeval on pilves selgimistega ilm. Mitmel pool sajab vihma. Õhtul sadu ja pilved hõrenevad. Tuul pöördub kagust läänekaarde ja puhub 3–9, Ida-Eestis puhanguti kuni 13 m/s. Sooja on 16-20, Kagu-Eestis kuni 22 kraadi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles