Noor kalamees püüdis Saadjärvest 16-kilose havi

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nikita Smirnov (paremal) püüdis täna Saadjärvelt 16-kilose havi. Pildil hoiab ta kala koos isa Stanislaviga.
Nikita Smirnov (paremal) püüdis täna Saadjärvelt 16-kilose havi. Pildil hoiab ta kala koos isa Stanislaviga. Foto: Mait Toots

Täna Saadjärvel peetud kalapüügivõistlusel Tinakala haaras 10-aastase Tartu poisi unda 16-kilone haug. Vähe sellest, et see on noore kalastaja uus rekordkala võib see märkida ka uut Eesti rekordit.

Nikita isa Stanislav Pesjukov kinnitas, et unna lipp tõusis püsti täna pärastlõunal. Poiss vajas nii suure kala jää alt kätte saamiseks kaaslaste abi. «Nikita ise kaalub veidi üle 20 kilo,» ütles isa.

Haug jääaugust läbi ei mahtunud ning paar auku tuli juurde puurida. Suure kala kättesaamikseks käidi lausa tuura järel, et auku veelgi avaramaks lüüa. Kongitsa abil õnnestus kalamürakas lõpuks jää peale saada.

«Sellistest kaladest on poiss unistanud juba ammu. Nüüd tegi ta selle unistuse teoks,» ütles isa ja tõdes, et emotsioone on sellist kala nähes raske kirjeldada.

Varasemad rekordkalad olid Nikita Smirnovil seni kolmekilone haug ja sama raske latikas. Nikita isa, kes on käinud Eestit esindamas ka paljudel rahvusvahelistel kalapüügivõistlustel, ei ole nii suurt kala tabanud. Haugi pikkus oli enam kui 120 sentimeetrit.

Isa ja poeg tahavad nüüd uurida, kui palju maksab sellest kalast topise tegemine. Vähemasti havi peast tuleb kindlasti trofee, lubas isa.

Ürituse korraldanud Saadjärve Jahtklubi ja Fundays on juba võtnud ühendust kalateadlastega, et saada kinnitust, kas täna püütud haug on suurim harrastuspüügivahendiga jää alt tabatud isend.


Vaata siit, kuidas hiigelkala jääaugust kätte saadi:

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles