Sünoptik: ka septembri teine pool peaks kujunema soojapoolseks

Sven Randlaid
, ajakirjanik
Copy
Pilved ja päike.
Pilved ja päike. Foto: Volker Riechert/PantherMedia / Volker Riechert

Ilmamudelite põhjal võib arvata, et septembri teine pool tuleb samuti soojapoolne, nagu on olnud ka kuu algus, kirjutab sünoptik Kairo Kiitsak sotsiaalmeedias. Prognoosi kohaselt tuleb uuel nädalal taas kuni 22 kraadi sooja.

«Kuu esimene pool oli pikaajalisest keskmisest soojem. Ilmamudelite signaalid näitavad, et septembri teine pool tuleb samuti soojemapoolne,» prognoosib Kiitsak.

Sünoptiku hinnangul peaks lähinädalate ilm kujunema vaheldusrikkaks - kord on kuivem, siis taas sajab ja esineb äikest. «Märksõnaks on ka tuulisus - tugevat tuult esineb sagedamini,» märgib Kiitsak.

Keskkonnaagentuuri ilmaennustuse kohaselt tuleb uuel nädalal taas kuni 22 plusskraadi. Pühapäeva öösel on vähese ja vahelduva pilvisusega sajuta ilm. Hommikul hakkab saartel vihma sadama. Päeval pilvisus tiheneb ja saartelt algav vihmasadu levib üle maa, õhtul pilved hõrenevad ja sadu lakkab. Puhub lõuna- ja edelatuul 7-13, puhanguti 15, rannikul kuni 18 m/s, pärastlõunal pöördub saartelt alates läände ja loodesse ja põhjarannikul tugevneb puhanguti kuni 23 m/s. Sooja on 15-19 kraadi.

Esmaspäeva öösel on vähese ja vahelduva pilvisusega peamiselt sajuta ilm. Päeval on vähese ja vahelduva pilvisusega sajuta ilm. Tuul pöördub loodest kagusse 2-8 m/s. Sooja on 13-17 kraadi.

Teisipäeva öösel on vähese ja vahelduva pilvisusega sajuta ilm. Kagutuul tugevneb 4-10, saartel hommikul puhanguti 14 m/s. Sooja on 3-8, rannikul kuni 14 kraadi. Päeval on vahelduva pilvisusega peamiselt sajuta ilm. Õhtul hakkab saartel vihma sadama. Puhub kagutuul 4-10, rannikul puhanguti 14 m/s. Sooja on 16-22 kraadi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles