Tallinnas lasti vabadusse terveks ravitud luigepoeg

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Reporter.ee

Loomakaitsjad lasid pärast ravi taas vabadusse Stroomi rannast vigastatuna leitud luigepoja.

Eestimaa Loomakaitse Liidu liige Kadri Võrel ütles, et linnul oli tükk koljust väljas, vahendab Reporter.ee.

«Lind ise endale sellist vigastust tekitada hästi ei saa, karta on, et mängus on inimese käsi. Täpselt öelda ei oska, mis temaga juhtus, aga ühe võimalusena on ta saanud inimese käest peksa,» rääkis Võrel.

Ta lisas, et inimese käsi tõuseb kõigi vastu – on teada ka juhtum, kus Viljandis koolipoisid luige üles poosid. «Siis ei pane imestama ka see, kui kaikaga antakse,» tõdes Võrel.

Ravi kulges hästi ja vigastatud luik kosus, võttes nädalaga juurde ligi kaks kilogrammi. Koos rammuga taastusid ka instinktid – varem jõuetuna lebanud linnus tärkasid võitlusvaim ja vabaduseiha.

Paranenud luik lasti Paljassaare rannas vabaks ja lausa tormas mere poole. Luige ravi maksis 37 eurot, mis koguti annetajatelt.

Kadri Võrel ütles, et möödunud talv oli veelindudele suhteliselt hea – probleeme esines Pärnu kandis ja Ida-Eestis, Tallinna ümbruses aga mitte. «Luiki oli sel aastal ravil kuskil kümne kandis, nende vigastused olid enamasti just traumadest tingitud,» ütles ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles