Korralikku suvesooja jätkub vähemalt järgmise nädala kolmapäevani

BNS
Copy
Soe suvi ei anna alla: kuni 25-kraadist sooja jagub veel nädalaks.
Soe suvi ei anna alla: kuni 25-kraadist sooja jagub veel nädalaks. Foto: Urmas Luik/Pärnu Postimees

Keskkonnaagentuuri ilmaprognoosi järgi jätkub korralikku, kuni 25-kraadist suvesooja vähemalt järgmise nädala kolmapäevani.

Reedel liigub üle Norra mere Teravmägede suunas aktiivne ja laia ulatusega madalrõhkkond ja selle serv laieneb üle Soome. Kõrgrõhuala taandub Leedu poole, selle põhjaservas püsib Eesti ilm küll suurema sajuta, aga taevasse lisandub pilvi. Läänekaare tuul on öösel mõõdukas, päeval rahuneb. Läänekaarde pöörduv õhuvool toob Eestisse uuesti soojema õhumassi. Öösel on sooja 7-11, rannikul kuni 15 kraadi, päeval tõuseb õhutemperatuur 20 kraadi ümbrusse.

Laupäeval saab taas mõjusamaks kõrgrõhuala, aga pilvekiht hajub väga aeglaselt ning kohati võib veidi vihma pudeneda. Tuul on nõrk ja valdavalt lõunakaarest. Sooja on öösel 8-13, rannikul kuni 17 kraadi, päeval 20-22 kraadi, vaid rannikul on veidi jahedam.

Pühapäev tuleb kõrgrõhuala loodeservas selge ööga. Päev on pilvevöönditega, aga sadu neist ei tule. Lõunakaare tuul on sisemaal nõrk, rannikul mõõdukas. Öösel on sooja 8-13, rannikul kuni 16 kraadi, päeval 21-24 kraadi.

Esmaspäeval avaldab üle Skandinaavia loode suunas liikuv madalrõhulohk küll survet, kuid Balti riikide kohale jääb kõrgrõhuala serv püsima ja jätkub sajuta ilm. Puhub mõõdukas lõunakaare tuul. Öösel on sooja 10-14, rannikul kuni 17 kraadi, päeval 21-24 kraadi.

Teisipäeval jääb kõrgrõhuala loodeserv Eesti kohale ja takistab Skandinaaviat katva madalrõhuvööndi tulekut üle mere. Eestis on taevas vaid õhukest pilvevinet, millest vihma ei tule. Puhub mõõdukas lõunakaare tuul. Öösel on sooja 11-15, rannikul kuni 18 kraadi, päeval 21-24 kraadi.

Kui kolmapäeval suudab kõrgrõhuala veel vastu seista madalrõhulohu survele, siis püsib Eestis ilus ja soe ilm. Öösel on sooja 11-15, rannikul kuni 18 kraadi, päeval 22-25 kraadi, vaid lõunakaare tuulele avatud rannikul on pisut jahedam.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles