Esmaspäeval tabavad mitut piirkonda tugevad vihmasajud, tuulepuhangud ja äike (1)

BNS
Copy
Äike.
Äike. Foto: Dmitri Kotjuh

Esmaspäeva pärastlõunal areneb jõudsalt rünksajupilvi, on vihmavalingute ja jõuliste äikeste oht, millega võivad kaasneda väga tugevad tuuleiilid ja rahe, õhtupoolikul aga algab jaheduse sissetung.

Keskkonnaagentuuri teatel on ööl vastu esmaspäeva selge ja vähese pilvisusega sajuta ilm. Puhub ida- ja kagutuul 3–8, rannikualadel 5–11, puhanguti kuni 15 m/s. Sooja on 18–23 kraadi.

Peipsi järvel puhub ida- ja kagutuul 3–8, varahommikul puhanguti 11 m/s. Lainekõrgus on 0,3–0,8 meetrit. Ilm on sajuta ja hea nähtavusega. Sooja on 21–23 kraadi.

Esmaspäeva päeval on selge ja vähese pilvisusega sajuta ilm. Ida- ja kagutuul tugevneb 5–12, puhanguti kuni 17 m/s. Sooja on 27–32, rannikul paiguti 24 kraadi. Õhtu poole lõuna poolt alates pilvisus järk-järgult tiheneb. Lääne-Eesti saartel, mandri lääneservas ja Lõuna-Eestis on oodata väga tugevaid äikesevihmavalinguid ja tuulepuhanguid.

Peipsi järvel puhub ida- ja kagutuul 5–10, puhanguti 15 m/s. Lainekõrgus on 0,7–1,3 meetrit. Ilm on sajuta ja hea nähtavusega. Sooja on 25–28 kraadi.

Keskkonnaagentuur andis tervele Eestile äikesehoiatuse

Nii Mandri-Eesti kui ka saared said pühapäeval keskkonnaagentuurilt esimese taseme äikesehoiatuse.

Saare- ja Hiiumaal ning Harju-, Lääne- ja Pärnumaal on lisaks äikesele oodata ka tugevat vihma ja rahet.

Soome lahe lääneosas tugevneb enne keskpäeva kirde- ja idatuul puhanguti 15, õhtu poole puhanguti kuni 20 m/s. Läänemere põhjaosas tugevneb päeval kirde- ja idatuul 14, puhanguti 17–20 m/s.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles