Pikka leitsakut ei tule: nädalalõpu kuumus saab kiiresti otsa (1)

BNS
Copy
Pärast paari kuuma suvepäeva on taas vihma oodata.
Pärast paari kuuma suvepäeva on taas vihma oodata. Foto: Dmitri Kotjuh

Kui selle nädala lõpp ja järgmise nädala esmaspäev pakuvad väga kuuma ilma, siis edaspidi läheb oluliselt jahedamaks, prognoosib keskkonnaagentuur.

Pühapäeva öösel on pilves selgimistega ilm. Vihmasadu liigub Liivi lahe ümbrusest ja Lõuna-Eestist põhja poole ja laieneb hommikuks üle maa, on äikest ja tugevaid sajuhooge. Idakaare tuul tugevneb 3–9, hommikuks tugevneb saartel ja põhjarannikul kirdetuul puhanguti 14 m/s. Sooja on 13–19 kraadi. Ennelõunal on pilves selgimistega ilm ja mitmel pool sajab hoovihma, on äikeseoht. Kagu-Eestis on selgem ja sajuta ilm. Pärastlõunal on veel Lääne-Eestis pilvisem ja sajab hoovihma, on äikest, ida pool on selgem ja saju võimalus on väiksem. Õhtuks taevas kõikjal selgineb. Puhub idakaare tuul 5–11, saartel ja looderannikul kirde- ja idatuul puhanguti 15 m/s. Õhutemperatuur tõuseb 24–30 kraadini, rannikul kohati kuni 23 kraadini.

Esmaspäeva öösel on selge või vähese pilvisusega olulise sajuta ilm. Puhub ida- ja kagutuul 5–11, rannikul puhanguti kuni 16 m/s. Sooja on 18–23 kraadi. Ennelõunal on pilvi hõredalt ja ilm on sajuta. Pärastlõunal arenevaist pilvedest sajab hoovihma, on äikest, ühtlasi on tugevate sajuhoogude ja tuulepuhangute oht. Puhub kagu- ja idatuul 5–12, saartel ja rannikul puhanguti kuni 17 m/s. Sooja on 25-31 kraadi, pärastlõunal lääne poolt alates langeb.

Teisipäeva öö hakul on laialdaselt selge ja sajuta, Kirde-Eestis on pilvisem ja sajab hoovihma. Pärast keskööd Edela-Eestist alates pilvisus tiheneb ja hakkab vihma sadama. Kagutuul tugevneb 8–14, puhanguti 17, hommikul rannikul kuni 21 m/s. Sooja on 12–17 kraadi. Päeval on pilves selgimistega ilm. Sajab hoovihma, enam on sajuhooge Lääne-Eestis. Puhub kagu- ja lõunatuul 10–15. puhanguti 18, rannikul kuni 23 m/s. Sooja on 16–21 kraadi.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles