KUUPROGNOOS Augustis jagub kuuma ilma mõneks päevaks

Sven Randlaid
, ajakirjanik
Copy
Pilved ja päike.
Pilved ja päike. Foto: Volker Riechert/PantherMedia / Volker Riechert

Augustikuu õhutemperatuur peaks jääma normi piiresse ning ka sademeid on oodata tavapärasel hulgal, prognoosib keskkonnaagentuur.

Prognoosi kohaselt püsib kuu esimesel veerandil mõõdukalt soe ja sagedaste vihmahoogude ilm, on äikest. Õhutemperatuur päev-päevalt tõuseb ja saavutab maksimumi 6.-7. augustil 27°C-ga, Ida-Eestis tõuseb 30°C-ni. Seejärel toimub kiire õhumasside vahetus, läänekaare tuul paisub korraks väga tugevaks ja seejärel ilm jaheneb järsult.

Pärast 10. lõikuskuu päeva saavad enam sõnaõigust kõrgrõhkkonnad. Vihma sajab harvem ja kohati. Õhusooja on päeval 20°C ümber, mõnel ööl võib kuu keskpaiku langeda 5°C ümbrusse ning maapinna lähedal veelgi madalamale. Seejärel läheb taas soojemaks.

Kuu viimane veerandik on muutliku ilmaga, on nii vihmapäevi kui ka kuivemaid hetki, õhutemperatuur langeb aeglaselt ja kuu lõpus langeb öösel temperatuur maapinna lähedal taas kohati 0°C lähedale.

Kuu keskmine õhutemperatuur tuleb normi piires (norm 15,8 kuni18,0°C). Sademeid on normi piires, kohati enam (norm 72 kuni 91 mm).

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles