Reedest ei tohi Pihkva- ja Lämmijärvel enam autoga sõita

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jääolud Piirissaare kagutipus 21. märtsil.
Jääolud Piirissaare kagutipus 21. märtsil. Foto: Politsei- ja piirivalveamet

Politsei- ja piirivalveameti hinnangul on jääolud Lämmi- ja Pihkva järvel muutunud ettearvamatuks, mistõttu pidas amet vajalikuks kehtestada esimesed kevedised liikumispiirangud.

Lõuna prefektuuri piirivalvebüroo teatel on kevadilmad muutunud jää Lämmi- ja Pihkva järvel osaliselt hapraks, mistõttu ei tohi enam reedest, 23. märtsist liigelda Lämmi- ja Pihkva järve jääl transpordivahenditega. Jätkuvalt tohib jääle minna kas jalgsi või maastikusõidukitega.

Kuid ka jalgsi liikudes tuleks ojade ja jõgede suudmetest hoida rohkem kui 300 meetri kaugusele. Piirissaare lääneküljel, kagutipus ja Salu saare ümbruse jääalal on keelatud liiklemine nii jalgsi kui maastikusõidukitega saarele lähemal kui 300 meetrit.

Peipsi järvel liiklemisele ülehomsest kehtestatavad piirangud veel ei laiene, küll peaks juba ettevaatlikum olema ning hoiduma jõgede suudmetest vähemalt 200 meetri kaugusele.

Lõuna prefektuuri piirivalvekapten Mati Mikson ütles, et Lämmi- ja Pihkva järve jääolud muudab kevadel ohtlikuks suubuvate jõgede ja ojade tekitatud veevool, mis kulutab jääd altpoolt.

Järvejääle minejatele soovitab Mikson kehtestatud keeldu tõsiselt võtta ning hoida end kursis teadaannetega jääoludest.

«Kevadistes tingimustes muutuvad jääolud drastiliselt ka juba ühe päeva vältel. Näiteks, hommikul mõõdetud jää võib õhtuks kahaneda lausa kümne sentimeetri jagu,» tõi Mikson näite.

Teavet jääoludest saab lähimas kordonis töötavatelt piirivalvuritelt ning jääolude kaart on kättesaadav politsei- ja piirivalveameti veebilehel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles