Niiduhooldajad: KIK ei taha meile toetust anda

Madis Filippov
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Heinamaa.
Heinamaa. Foto: Henn Soodla / Pärnu Postimees.

Poollooduslike koosluste hooldajad kurdavad keskkonnaministrile, et keskkonnainvesteeringute keskus (KIK) ei anna toetust koosluste hooldamiseks vajalike masinate ja seadmete ostmiseks, kirjutab Saarte Hääl.

Viis mittetulundusühingut, millest kolm tegutseb Saare maakonnas, osutasid kirjas keskkonnaministrile, et kuigi Eestis on loodud skeem keskkonnainvesteeringute keskusest investeeringutoetuse taotlemiseks, ei ole pärandkoosluste majandajate tehnika ja loomade taotlused taotluste hindamiseelistuste tõttu enamasti rahastust saanud.

Kirja autorid paluvad keskkonnaministri seisukohta, kas 23. veebruaril välja kuulutatud SA KIK keskkonnaprogrammi voorust toetatakse MTÜde taotlusi poollooduslike koosluste majandamiseks vajaliku tehnika ja loomade ostmiseks. Juhul kui ei toetata, siis milliste mehhanismide kaudu plaanitakse selliseid investeeringuid toetada, küsivad poollooduslike koosluste harijad.

Kirjas ministrile tuletatakse meelde, et Eesti riik on seadnud eesmärgiks aastaks 2020 suurendada poollooduslike koosluste hooldatavat pinda 45 000 hektarini, kuid koosluste soodsa seisundi tagamiseks on vajalik nende niitmine või karjatamine.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles