Tugev tuul katkestas laevaühenduse väikesaartega

BNS
Copy
Praam Kihnu Virve. Pilt on illustratiivne.
Praam Kihnu Virve. Pilt on illustratiivne. Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Tugev tuul katkestas esmaspäeval laevaühenduse väikesaartega. Ka ühendus suursaartega on TS Laevade teatel kiire veetaseme tõusu tõttu ohus. 

Seoses tugeva tuule ja kõrge veetasemega on tühistatud reisiparvlaeva Kihnu Virve väljumised Munalaiust kell 11.30 ja Manilaiust kell 12.30.

Samuti on tühistatud reisiparvlaeva Soela väljumised Sõrust kell 11 ja Triigist kell 12.30. Järgnevad väljumised täpsustab vedaja hiljemalt kell 14.30.

Vormsi liinil ehk Sviby-Rohuküla trassil ei võta reisiparvlaev Ormsö seoses kõrge veetasemega peale üle 3,5 tonni kaaluvaid sõidukeid.

Kihnu liinil on seoses tugeva tuule ning kõrge veetasemega tühistatud reisiparvlaeva Kihnu Virve väljumised Kihnust kell 10 ja Munalaiust kell 14.30. Järgnevad väljumised täpsustab vedaja hiljemalt kell 15.15. Ühtlasi ei pääse seoses kõrge veetasemega laevale üle viie tonni kaaluvad sõidukid.

Kiire veetaseme tõus võib häirida Virtsu-Kuivastu praamiliiklust

Prognoosid näitavad, et alates kella 15-st võib veetase tõusta sadamas nii kõrgeks, et hakkab häirima reisijate liikumist ja sõidukite laadimist laevale, edastas TS Laevad. See omakorda tähendab, et heal juhul võib laevade laadimine võtta oluliselt kauem aega ning ekstreemsemal juhul võivad ilmaolud peatada ka laevaliikluse.

Prognooside kohaselt võib veetase tõusta kella 18-ks üle 90 sentimeetri, mis tähendab, et kaldarambi ja laeva ühendus pole enam turvaline ning laeva laadimist ei saa läbi viia. Laevakaptenid teevad otsused jooksvalt jälgides merevee taset, lainetust, tuule tugevust ning tagades eelkõige laeva, reisijate ja sõidukite ohutuse.

Ilmateenistus hoiatab Lääne-Eestit maru eest

3. juuni päeval jätkub ilmateenistuse andmeil intensiivsete äikesevihmade liikumine üle Eesti edelast kirdesse. Edela- ja lõunatuul tugevneb mandril puhanguti 15-20, saartel ja rannikul kuni 27 m/s, äikesega võivad kaasneda tugevamad puhangud.

Tugevad tuuleiilid võivad murda teedele puid ja oksi ning tuua kaasa elektrikatkestusi. Intensiivsed vihmahood võivad põhjustada lokaalseid üleujutusi, hoiatab ilmateenistus. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles