Nädala keskpaik võib tuua äikest

BNS
Copy
Äike taevalaotuses. Pilt on illustreeriv.
Äike taevalaotuses. Pilt on illustreeriv. Foto: Arvo Meeks

Suvise leitsakuga algava nädala keskpaigas langevad õhutemperatuurid mõne kraadi võrra ning arvestada tuleb ka vihma- ja äikesevõimalusega.

Keskkonnaagentuuri teatel on ööl vastu teisipäeva selge ja vähese pilvisusega sajuta ilm. Puhub valdavalt idakaaretuul 2–8 m/s. Sooja on 11–17 kraadi. Teisipäeva päeval on vähese pilvisusega sajuta ilm. Puhub muutliku suunaga tuul 1–7, põhjarannikul valdavalt idakaaretuul 3–9 m/s. Sooja on 26–31, rannikul kohati 20 kraadi ümber.

Kolmapäeva öösel on selge ja vähese, kohati vahelduva pilvisusega ilm. Hommikul võib paiguti hoovihma sadada. Puhub valdavalt idakaaretuul 2–8 m/s. Sooja on 13–17 kraadi. Kolmapäeva päeval on vähese ja vahelduva pilvisusega ilm. Kohati sajab hoovihma. Puhub valdavalt lõunakaaretuul 2–7 m/s. Sooja on 25–30, rannikul kohati 20 kraadi ümber.

Neljapäeva öö hakul on vähese ja vahelduva pilvisusega sajuta ilm. Pärast keskööd lääne poolt alates pilvisus tiheneb. Saartele jõuab vihmasadu, mis levib edasi mandrile – on äikeseoht. Öö hakul puhub muutliku suunaga tuul 1–7 m/s, pärast keskööd pöördub tuul saartelt alates lõunasse ja kagusse 2–8 m/s. Sooja on 12–17 kraadi. Neljapäeva päeval on pilves selgimistega ilm. Mitmel pool sajab hoovihma ja tuleb äikest. Pärastlõunal lääne poolt alates sajuvõimalus väheneb. Saartelt alates pöördub tuul edelaase ja läände 3–9 m/s. Sooja on 21–26, rannikul kohati ja sajupilvede all 17 kraadi ümber.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles