Taas võib minna Peipsi jääle

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Ove Maidla

Tänasest võib minna jääle kogu Peipsi järve ulatuses. Lubatud on minna ka Lämmijärve ja Pihkva järve jääle ning Narva veehoidlal tohib jääle minna kaldast kuni 0,5 km kaugusele. Narva jõel on jääle minek keelatud.

Peipsi järvel on keelatud jääle minek autode ja traktoritega, teatab piirivalveamet. ATV ja lumesaaniga on jääle minek lubatud. Põhiosa järvest on kaetud 25 kuni 35 cm paksuse jääga, üksikutes kohtades esinenud jäälõhedele on tekkinud 10 cm paksune jää.

Et säästa inimelusid ja ennetada õnnetusjuhtumeid palub piirivalve sõltumata jääle mineku kaugusest registreerida oma väljumine järvele ja saabumine lähimas piirivalvekordonis.

Piirivalve palub kodanikel piiriveekogudel olla tähelepanelik ning jälgida ajutise kontrolljoone märgistust.

Peipsi järvel algab piirirežiimi ala 200 meetrit enne ajutist kontrolljoont, mis on märgistatud üksteisest 100 m kaugusel asuvate lattide või puuokstega, mille külge on seotud kollane lint. Lattide vahele on paigaldatud hoiatussildid «Seis, Eesti piir.»

Piirivalve hoiatab, et Eesti riigipiiri või ajutise kontrolljoone ebaseadusliku ületamise eest näeb seadus ette rahatrahvi kuni 200 trahviühiku ulatuses (kuni 12 000 krooni).

Lubatud on minna ka Lämmijärve ja Pihkva järve jääle. Narva veehoidlal tohib jääle minna kaldast kuni 0,5 km kaugusele. Narva jõel on jääle minek keelatud.

Järvele minnes soovitab piirivalve arvestada ilmastikutingimustega, võtta kaasa jäänaelad, mobiiltelefon ja navigatsiooniseade (GPS) ning selga panna päästevest. Kaasas peavad olema isikuttõendav dokument ja kalapüügiluba või harrastuskalastajatel kviitung kalapüügi eest tasumise kohta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles