ERR.ee: Nigulas turgutatakse kümnekonna metslooma ja -linnu tervist

Erik Henno
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Põder.
Põder. Foto: Henn Soodla / Pärnu Postimees

Nigula metsloomade taastuskeskuses turgutatakse praegu rohkem kui kümne looma ja linnu tervist: kõige suurem on aprillis aastaseks saav põder, kõige väiksemad aga siilid.

Praegugi vabalt aedikus ringi käiv põder pääseb kevadel metsa. Ta käib juba kaugemal jalutamas, aga tuleb ikka veel piimapudeli peale kohale, vahendas ERR Uudised «Aktuaalset kaamerat».

Loomade rehabilitatsiooni spetsialistil Kaja Kübaral on praegu võrreldes varasemate talvedega erakordselt palju hoolealuseid.

«Siis on neli siili, kaks neist, mulle tundub, teevad ilusti uinakut, aga kaks tükki küll siblivad veel ringi öösiti,» rääkis Kübar. «Merikotkas, väike konnakotkas, hiireviu, herilaseviu, must-toonekurg, valge-toonekurg ja kolm karu.»

Kaja Kübar rääkis, et loomade ja lindude tema juurde sattumisel on oma spetsiifika: karupojad satuvad siia enamasti talvel, märtsis-aprillis on oodata hülgepoegi, suvel aga tuleb tuleb periood, kus taastuskeskusesse tuuakse abituid põdravasikaid ja metskitsetallesid, sügise poole aga kipuvad noored metsloomad avariidesse sattuma.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles