Ilmataat õrritas suvesoojaga: 20 kraadi piir purunes tänavu esmakordselt

Margus Paaliste
, ajakirjanik
Copy
Täna tõusis sel aastal esmakordselt õhutemperatuur üle 20 soojakraadi. Kauaks sooja kevadilma aga ei jätku.
Täna tõusis sel aastal esmakordselt õhutemperatuur üle 20 soojakraadi. Kauaks sooja kevadilma aga ei jätku. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Keskkonnaagentuuri teatel tõusis tänavu esmakordselt õhutemperatuur Ida- ja Kagu-Eestis üle 20 soojakraadi. Võrreldes mullusega on mõnus kevadsoe jõudnud kätte lausa kuu aega varem.

Keskkonnaagentuuri andmetel oli täna kõige soojem Võrus, kus mõõdeti koguni 22,6 kraadi. Nii kõrgele tõusis õhutemperatuur sel aastal esimest korda. Teisel pool Eestit aga olid täna pigem talvele sarnanevad ilmaolud - Loode-Eestis Dirhamis mõõdeti kella 14 paiku sooja kõigest 2,8 kraadi.

Mullu teatas keskkonnaagentuur aasta esmakordsest 20 soojakraadi ületamisest alles ligi kuu aega hiljem, 19. mail. Toona rõõmustas soe kevadilm pigem Lääne- ja Kesk-Eesti inimesi.

Ida- ja Kagu-Eesti inimesed ei saa aga ülemäära kaua rekordilise sooja üle rõõmustada. Kui veel homme päeval on mandril sooja 15-20 kraadi, siis pärastlõunal hakkab laialdaselt hoovihma sadama. Puhub lõuna- ja kagutuul 3-9, puhanguti kuni 13 m/s.

Pärast teisipäeva läheb üle Eesti ilm jahedamaks. Kolmapäeval tugevneb tuul, paljudes kohtades sajab vihma ning sooja on 11-17, saartel ja rannikul 5-10 kraadi. Neljapäeval sajab Lääne-Eestis samuti mitmel pool vihma, sooja on 7-12 kraadi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles