Galerii: Tallinnas Russalka juures päästeti hülgepoeg

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna hommikul viisid loomakaitsjad ja keskkonnaameti töötajad ohutumasse paika hülgepoja, kes Tallinnas Kadriorus jääpangaga kaldale oli uhutud.

Eestimaa Loomakaitse Liidu esindaja Heiki Valner rääkis, et tavaliselt hülgepojad abi ei vaja, kuna nad saavad endaga ise hakkama, kuid antud juhul oli loom sattunud väga käidavasse kohta Russalka monumendi juurde, kus teda võisid ohustada lapsed ja koerad. Samuti võinuks hüljes tiheda liiklusega Narva maanteele loivata.

Loomakaitsjad ja keskkonnaameti töötajad ajasid hülgepoja võrku ja viisid ta rahulikumasse kohta, kus hüljes inimesi ega inimesed hüljest ei sega.

Valneri sõnul on päästeametil, keskkonnaametil ja loomakaitseliidul praegu käed hüljestega tööd täis – ainuüksi sel nädalal on Harjumaalt saadud kümme sellesisulist väljakutset. Näiteks vajas eile abi Paljassaares Katariina kai lähedalt leitud hülgepoeg.

Valner lisas, et ilmselt on täna päästetud hüljes suur rännumees – nimelt teatati üleeile hülgepojast Pirita rannahoone juures ja eile surfiklubi läheduses, kuid siis ei õnnestunud looma leida ja võib arvata, et tegu on sama hülgepojaga.

Ta rõhutas, et hülgepojad ei vaja inimeste abi ning neid pole vaja torkima minna – nad  on praeguseks piisavalt suured, et omal käel hakkama saada, hülgemammad peavad merel aga juba uusi pulmi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles