Ornitoloogid kutsuvad õpetajaid linnukooli

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pildil hallrästas. Seda ja veel umbes 30 linnuliiku õpivad õpetajad tundma nii välimuse kui lauluhääle järgi ornitoloogide käe all.
Pildil hallrästas. Seda ja veel umbes 30 linnuliiku õpivad õpetajad tundma nii välimuse kui lauluhääle järgi ornitoloogide käe all. Foto: Toomas Huik

Tartu keskkonnahariduse keskus koostöös Eesti Ornitoloogiaühinguga tahavad õpetada kooliõpetajaid märkama ja tundma levinumaid linnuliike, et pedagoogid jagaksid neid teadmisi edasi ka lastele.

Eesti ornitoloogiaühingu liige Riho Kinks ütles, et kokku on plaanis õpetajatele korraldada kolm õuesõppe tundi, mille käigus saaksid välimuse ja hääle järgi selgeks umbes 30 linnuliiki. Tunde viiakse läbi vähemalt 23 kohas üle Eesti, kuid asulates, sest tõenäoliselt korraldavad õpetajad oma õuesõppetunde enamasti koolimajade ümbruses, täpsustas Kinks. Liiatigi elavad levinumad rästad, tihased ja pardid ühtviisi nii linnakeskkonnas kui ürglooduses.

Enda piirkonnale lähima õppekoha saab välja valida ornitoloogiaühingu veebilehel asuvalt kaardilt. Iga kaardil märgitud paiga juures on ka kontaktandmed, kuidas kursustega liituda. Kirja saab end panna 26. märtsini.

Esimene õppepäev Tartus tuleb kas märtsi viimastel päevadel või aprilli alguses Raadi kalmistul. «See on klassikaline koht, kus kõik levinumad liigid on kindlasti esindatud,» ütles Kinks.

Teisel õppepäeval, mis peaks aset leidma aprilli teises pooles, tahavad linnutundjad kutsuda õpetajaid Supilinna tagumise tiigi ning Emajõe äärde. «Seal on veidi teistsugused linnud.»

Kolmanda õppepäeva koht selgub hiljem, kuid aset peaks see leidma mai keskpaigas. Täpsed koolituse kuupäevad lepitakse õpetajatega kokku hiljem.

Eksamit koolitusele tulijad sooritama ei pea, kuid kõik saavad läbitud kursuse kohta tunnistuse, lisas Kinks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles