KUUPROGNOOS Aprillis suurt sooja veel oodata ei tasu

Sven Randlaid
, ajakirjanik
Copy
Krookused Tallinnas Musumäel.
Krookused Tallinnas Musumäel. Foto: Stanislav Moškov / DzD

Alanud jürikuul pole käredat pakast enam oodata, aga ka suviselt sooja ilma ei ole veel silmapiiril näha, mistõttu peaks keskmine õhutemperatuur kujunema normilähedaseks, märgitakse keskkonnaagentuuri kuuprognoosis.

Prognoosi kohaselt on aprilli algul ilm jahe ja kohati sajab ka kerget lund. Öine temperatuurifoon on miinuspoolel ja päevad nappide plusskraadidega. Aga edaspidi mõjusamaks saava kõrgrõhkkonna toel saju võimalus väheneb ja idakaarest saabub meile soojem õhumass.

Öösiti selgineva taeva all langeb õhutemperatuur küll pisut alla 0°C, aga päeval kerkivad termomeetrinäidud päikese kaasabil üle +5°C, alates 6. aprillist 10°C ümbrusse ja mõnel päeval 15°C lähedale.

Kui kõrgrõhuala suudab Põhja-Euroopas suurtesse kõrgustesse areneda, siis selle mõjuväljas püsib meie ilm mõnusalt kevadine ja suurema sajuta ning tavapärasest pisut soojem kuu viimase kolmandikuni. Püsivalt päikeseline ja tõusva trendiga temperatuurifoon siiski ei ole. Vahepeal tuleb jahedamaid tagasilööke ja üksikuid sajuhoogudega päevi, mille võimalus on esialgsetel andmetel suurem 10. aprilli paiku ja uuesti kuu keskpaigas.

Kuu viimasel kolmandikul on läänekaarde avaneva õhuvoolu korral ilm muutlikum ning sekka tuleb enam vihmahoogudega ja jahedamaid päevi.

Kuu keskmine õhutemperatuur tervikuna kujuneb normilähedaseks, kohati pisut soojemaks (norm 4,1..6,1°C). Sademeid on normist vähem (norm 27..40 mm).

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles