ERR: koniku tõugu hobused elasid Pärnumaal talve hästi üle

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Konikud.
Konikud. Foto: Elmo Riig / Sakala

Septembri alguses Hollandist Soomaale jõudnud 23 koniku tõugu hobust elasid külma Eesti talve üle ning kõik loomad on elu ja tervise juures.

Konikute omanik Georg Artma rääkis, et kuigi esialgu leiti, et poolmetsikud konikud peaksid ka talvel ilma lisatoiduta hakkama saama, ei julgenud ta loomadega siiski riskida, kuigi praegu usub, et nad oleksid ka lisatoiduta talve üle elanud, vahendab ERR Uudised.

«Aga külma oli palju ja kartsime – esimene talv – ja andsime lisaheina juurde,» märkis Artma, kelle sõnul olid loomad väga paiksed ja veetsid terve talve ühe koha peal, kus nad süüa said.

Üks huvitav asi selgus konikute puhul veel – nimelt hoiatas hobused siia toonud hollandlane mullu, et neile ei tohi leiba anda, sest parem on, kui nad inimestega ei harju, omaniku katse näitas aga, et loomad ei vaevunud pakutud leivatükki isegi nuusutama, samuti ei huvita neid õunad ega muud maiused.

Seetõttu pole üldsegi välistatud, et Artma toob suvel koos oma šoti mägiveistega  Pärnu randa ka konikud – kuna nad pakutavale toidule ei reageeri, pole lisasöötmisest tekkivaid muresid karta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles