Öö vastu pühapäeva tuleb kohati pakaseline

BNS
Copy
Illustreeriv foto.
Illustreeriv foto. Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Pühapäeva öö on kõrgrõhuharja mõjul olulise sajuta, rahulik ja külm, kuid päeval laieneb madalrõhkkonna serv üle Skandinaavia ja Läänemere ning edelatuul paisub tugevaks.

Keskkonnaagentuuri teatel hakkavad ööl vastu pühapäeva pilved hõrenema ja ilm on olulise sajuta. Paiguti tekib udu. Tuul pöördub põhjakaarest läänekaarde ja nõrgeneb 1-7 m/s. Külma on 4-10, sisemaal kohati kuni 15 kraadi.

Peipsi järvel puhub loode- ja põhjatuul 3-7, enne keskööd puhanguti 11 m/s. Hommikul pöördub tuul läänekaarde kiirusega 1-4 m/s. Ilm on sajuta ja hea nähtavusega. Paiguti võib udu tekkida. Külma on 8-12 kraadi.

Pühapäeva ennelõunal on muutliku pilvisusega sajuta ilm. Pärastlõunal pilvkate tiheneb ja Loode-Eestist alates hakkab lund sadama. Paiguti on jäidet. Edela- ja läänetuul tugevneb 5-11, rannikul puhanguti kuni 17 m/s. Õhutemperatuur tõuseb Ida-Eestis -1 kuni -6, Lääne-Eestis -1 kuni +1 kraadini.

Peipsi järvel tugevneb edelatuul 5-8, puhanguti 11 m/s. Õhtul hakkab lund sadama. Nähtavus on hea, kuid sajus piiratud. Külma on 3-6 kraadi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles