Ilmateenistus hoiatab ⟩ Homme lisandub kuni 15 cm lund, öösel võib paiguti jäävihma sadada

Sven Randlaid
, ajakirjanik
Copy
Lumesadu Tallinna südalinnas
Lumesadu Tallinna südalinnas Foto: Mihkel Maripuu

Homme levib üle Eesti taas tihe sadu ja tuisk, mis toob juurde 10-15 cm lund. Öösel võib Eesti lääneosas ka jäävihma sadada, hoiatab keskkonnaagentuur.

Prognoosi kohaselt on kolmapäeva öösel saartel ja mandri läänerannikul mitmel pool jäidet, võib ka jäävihma sadada.

Varahommikul levib Lõuna-Eestist alates tihe lumesadu üle maa. Orienteeruv lumesaju hulk on päeva jooksul kuni 10 cm, kohati kuni 15 cm. Kagutuul ulatub iiliti 10-14 m/s ning põhjustab tuisku.

Täna kella 14 seisuga sadas Tallinnas maha ligikaudu 10 sentimeetrit lund.

Tallinna keskkonna- ja kommunaalameti juhataja asetäitja Tarmo Sulg ütles, et ööst saadik on tänavapuhastusfirmadel olnud väljas peaaegu kogu olemasolev tänavakoristustehnika. «Töös on pidevalt ligi 134 tänavakoristusmasinat, sealhulgas sahk-puisturid ja traktorid ning 47 käsitööbrigaadi. Eilse päeva ja tänase öö jooksul on sõiduteedele puistatud kokku 173 tonni kloriide. Lisaks toimub lume äravedu neist kohtadest, kus liiklemistingimused on muutumas kitsaks,» ütles Sulg. «Mööname, et hetkeolukord on linnas ebaühtlane, kuid anname endast parima, et see paraneks. Kuigi puistursahad on olnud töös alates lumesaju algusest, tiheda ja kestva saju tõttu ei jõuta siiski sõiduteid täiesti lumevabaks saada,» lisas ta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles