Räpinas oli hommikul ligi 25 kraadi külma

Alo Raun
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Reuters / Scanpix

Selle öö külmarekord, -23,1 kraadi mõõdeti Väike-Maarjas, samas saabus tipphetk mõnel poole alles hommikul, nii näitas kell üheksa hommikul Räpina automaatjaam koguni 24,7 külmakraadi.


Möödunud ööl oli eesti ilma kujundamas kõrgrõhkkond. Taevas oli suhteliselt selge ja nii langes temperatuur mitmel pool allapoole 20 külmakraadist allapoole, ütles Eesti Meteroloogia ja Hüdroloogia Instituudi sünoptik Krista Odakivi ERRi raadiouudistele.

Maksimaalne õhutemperatuur oli -2,9°C-st Ristnas kuni -11,4°C-ni Tartus. Minimaalne õhutemperatuur oli -6,8°C-st Sõrves kuni -23,1°C-ni Väike-Maarjas.

Täna kell 8.00 oli õhurõhk Tallinnas 777 mm Hg. Õhurõhk muutub vähe, õhtupoolikul veidi langeb. Suhteline õhuniiskus oli 83 protsenti.

Täna päevalgi jääb Odakivi sõnul Eesti ilma kujundama seesama kõrgrõhkkond, mille kese asub praegu Peipsi taga.

Päeva edenedes liigub Soome kohelt meie suunas pisike madalrõhulohk, mis toob veidike pehmemat õhku ja pilvisema taeva.

Eeloleval ööl õhutemperatuur enam nii madalale ei lange ja enamasti jääb 20 külmakraadist soojemaks. Rannikualadel püsib temperatuur 4-5 külmakraadi juures, sisemaal võib langeda allapole 15 kraadi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles