KÜLM TULEKUL ⟩ Taimi Paljak: reede ja laupäev toovad karmid miinuskraadid (1)

, ilmateenistuse sünoptik
Copy
Pakane.
Pakane. Foto: Dmitri Kotjuh

Ööl vastu laupäeva on oodata miinus 12 – 18 kraadi külma. Reede päeval jääb temperatuur 10 kraadi ümber, sõnab sünoptik Taimi Paljak.

Järgnevate päevadel saabub idakaarest kõrgrõhu ala servast Eestisse suurem külm, mis on küllaltki võimas. Taevas läheb juba saabuval ööl ja reedel Kagu-Eestis selgemaks ning õhul võib temperatuur langeda 10 külmakraadi lähedale.

Laialdasem külm jõuab kohale reedel ja ööl vastu laupäeva, mil temperatuur langeb vahemikku miinus 12 – 18 kraadi. Reede päeval jääb külm 10 kraadi ümber. Laupäeval miinus 5 – 10 kraadi juurde.

Pühapäeval tuleb natukene niiskust juurde ja toob lund. Saju hulk pole küll suur, kuid see mahendab temperatuure. Lõuna-Eestis -3-4 kraadini. Samuti ei luba viimane prognoos tuule tugevnemist, selle võrra on külma ka parem taluda.

Pikemalt ette vaadates saab öelda, et detsember pigem jääbki talviseks, tuues vahele ka sulaperioode. Praeguse pildi järgi peaks juba järgmiseks teisipäevaks temperatuur tõusma nulli juurde ja kõrgemalegi. Kuid kolmapäeval algab taas õhutemperatuuri langus. Siis lubab sajupilt ka tõhusamat lumelisa. Jõulukuu saab olema valdavalt miinuskraadides ja lumine.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles