Alanud nädalal näpistab külm öösiti

Martin Smutov
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Külm ilm Tallinnas.
Külm ilm Tallinnas. Foto: Priit Simson

Kui alanud nädalal võib päeval kohata isegi plusskraade, siis neljapäeva ja reede öösel langeb temperatuur kuni -17 kraadini.

Kõrgrõhuala liigub Soomest Eesti kohale. Teisipäeval ja kolmapäeval on ilm sajuta ning vaikne, teatas Eesti Meteoroloogia ja Hüdroloogia Instituut.

Õhutemperatuur on öösel -7..-12, kohati -15, päeval 0..-5°C.

Neljapäeval taandub kõrgrõhuala Venemaa poole. Ilm on sajuta, enamasti selge ja vaikne.

Õhutemperatuur on öösel -12..-17, saartel -5..-10°C, päeval on 0..-5°C.

Reede öö on selge ja vaikne. Õhutemperatuur on -7..-12, Ida-Eestis kuni -16°C. Päeval liigub Läänemerele madalrõhulohk. Meil muutub ilm tuulisemaks ja pilvisemaks, kuid sadu veel Eestisse ei jõua.

Õhutemperatuur on -4..+1°C.

Laupäeval liigub üle Eesti madalrõhulohk ning toob algul lund, hiljem lörtsi ja vihma. Tuul puhub öösel lõunast ja edelast ning on tugev, päeval puhub mõõdukas läänekaare tuul.

Õhutemperatuur on öösel Lääne-Eestis -2..+1, Ida-Eestis -3..-8, päeval on -1..+3°C.

Pühapäeval liigub üle Eesti järgmine madalrõhulohk. Sajab lörtsi, saartel ja läänerannikul ka vihma. Puhub mõõdukas läänekaare tuul. Päeva peale tuul tugevneb ning võib põhjakaarde pöörduda.

Õhutemperatuur on öösel -3..+1, päeval on -1..+1°C.

Kui esmaspäevaks uus soojalaine Läänemere äärde ei jõua, tungib sisse põhjakaarest saabuv külm ja õhutemperatuur on ööpäeva vältel alla 0°C. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles