Suur suvekuumus jätkub: uuel nädalal tuleb üle 30 kraadi sooja

BNS
Copy
Koer kuuma ilma ajal vett joomas.
Koer kuuma ilma ajal vett joomas. Foto: Eero Vabamägi

Kui selle nädala teiseks pooleks prognoosib ilmateenistus kuni 28-29 kraadi sooja, siis uuel nädalal kerkivad õhusooja maksimumid suisa üle 30 kraadi.

Neljapäeval jääb Eesti kõrgrõhkkonna servas kuivaks ja taevas on vaid õhukesi kõrgeid pilvi. Samal ajal laieneb üle Skandinaavia ja Soome madalrõhkkonna serv ning tõstab edela- ja läänetuule päevaks puhanguti 12, rannikul kuni 14 m/s. Aga madalrõhkkonna äärmist lõunaserva mööda kandub sooja juurde. Öösel on sooja 7-12 kraadi, rannikul üle 15 kraadi, päevasoe kerkib 23-26 kraadini, rannikul jääb 20 kraadi ümbrusse.

Reedel saab kõrgrõhuala taas ülekaalu ja rahustab tuule. On vaid õhukest kõrget pilvevinet. Ilm on kuiv ja palav. Päevasoe kerkib 24-28 kraadini, tuulele avatud rannikul tuleb veidi üle 20 kraadi, öine miinimum jääb 10 kraadi lähedale.

Nädalavahetus tuleb nõrgeneva kõrgrõhuvööndi all sajuta ja rahulik. Laialdaselt on taevas selge. Öised miinimumid langevad 10 kraadi lähedale. Päevad on südasuviselt palavad, maksimumid tõusevad 25-29 kraadini.

Järgmise nädala esmaspäeval kõrgrõhuala mõju küll väheneb, aga öö on ikka selge taevaga. Õhutemperatuur langeb vaid veidi alla 15 kraadi. Suurem osa päevast on ka päikeseline, aga õhtu poole arenevate rünksajupilvede tõttu suureneb hoovihma ja äikese võimalus. Soojus tõuseb 25-30 kraadini. Tuul pöördub idakaarde, aga on võrdlemisi nõrk.

Teisipäeval lisandub lõunakaarest soojust ja ka niiskust. Tõenäolised on nii hoovihm kui äike. Ida ja kagutuul tugevneb. Püsib südasuvine palavus - öine õhutemperatuur langeb veidi alla 20 kraadi, päevane tõuseb 27-31 kraadini.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles