Ilmateenistus ennustab jahedat, lühiajaliste soojalainetega juunit

Postimees
Copy
Ilmateenistuse värske kuuprognoosi järgi tuleb juunikuu valdavalt jahe.
Ilmateenistuse värske kuuprognoosi järgi tuleb juunikuu valdavalt jahe. Foto: Konstantin Sednev

Ilmateenistuse värske kuuprognoosi järgi tuleb juunikuu valdavalt jahe ning lühiajalisi soojalaineid on oodata kuu keskel ja lõpus.

Ülekaalukalt jääb Eesti nii lääne kui ka loode poolt siia ulatuvate madalrõhualade servaalale ja jahedamad ning vihmasemad päevad vahelduvad kuivematega ja veidi soojematega.

Kuu alguse esimesed päevad on vihmased, pärast 5. juunit läheb kuivemaks, kuid hoovihma sajab terve kuu vältel üsna sageli. Õhumass pole Eesti kohal eriti soe ja öösiti kui pilvkate hõreneb, langeb õhutemperatuur terve kuu vältel aeg-ajalt sisemaal 5-6 kraadi peale. Päevasooja tuleb juunis 16-22 kraadi, meremõjuga rannikul on kuu esimesel poolel paari pügala võrra vähem.

Lühiajalisi soojalaineid on oodata kuu keskel ja lõpus, siis tõuseb õhutemperatuur päeval 25 kraadi ümbrusesse. Tuul puhub enamuse ajast läänekaarest ja on üsna rahumeelne.

Kuu keskmine õhutemperatuur tuleb normi piires või veidi madalam (norm on 13,5-15,9 kraadi). Sademeid on normi piires või vähem (norm on 47-88 millimeetrit).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles