Prognoos: vilu mai jätkub ja ilm jaheneb veelgi

BNS
Copy
Vihmane ilm.
Vihmane ilm. Foto: Eero Vabamägi

Kui mai kuuprognoosis andis ilmateenistus lootust, et pärast 10. maid saabub Eestisse suurem soojus ja õhutemperatuuri maksimumid kerkivad 20 kraadi juurde, siis nüüd on ennustus muutunud ja näiteks järgmiseks nädalaks lubatakse maksimaalselt vaid 13-kraadist õhusooja.

Reede öösel on vähese ja vahelduva pilvisusega ilm. Kohati sajab hoovihma. Puhub edela- ja läänetuul 4-10, rannikul puhanguti kuni 15 m/s. Sooja on 4-9 kraadi. Päeval on vähese ja vahelduva pilvisusega ilm. Kohati sajab hoovihma. Puhub edela- ja läänetuul 4-10, puhanguti kuni 14 m/s. Sooja on 12-17, meretuulele avatud rannikul kuni 9 kraadi.

Laupäeva öösel on vähese ja vahelduva pilvisusega peamiselt sajuta ilm. Puhub edelatuul 4-10, öö hakul rannikul puhanguti 14 m/s. Sooja on 3-9 kraadi. Päeval on pilves selgimistega ilm ja mitmel pool sajab hoovihma. Puhub edela- ja läänetuul 3-9 m/s. Sooja on 11-16, meretuulega rannikul kuni 9 kraadi.

Pühapäeval on pilves selgimistega ilm. Mitmel pool sajab hoovihma, hommikuks selgineb ja sadu lakkab. Saartest alates pöördub tuul loodesse ja puhub 4-10, rannikul puhanguti 14 m/s. Sooja on 4-9 kraadi. Päeval on vähese ja vahelduva pilvisusega ilm. Kohati võib sadada hoovihma. Puhub loode- ja läänetuul 5-12, põhjarannikul puhanguti kuni 17 m/s. Sooja on 11-16, meretuulega rannikul kuni 9 kraadi.

Esmaspäeva öö tuleb tõusva õhurõhu foonil suurema sajuta. Päeval riivab Eestit loode poolt saabuv madalrõhulohk ja toob vihmahooge. Puhub tugev lääne- ja loodetuul. Öösel on sooja 2-7, päeval 8-13 kraadi.

Teisipäeval kandub Venemaal baseeruva madalrõhkkonna kauget lääneserva mööda Eestisse ikka jahedust ja mõnes kohas rabistab ka lühiajaliselt vihma. Puhub mõõdukas loodetuul. Öösel on sooja 2-7, päeval 9-13 kraadi.

Kolmapäeval on tugevam kõrgrõhkkonna mõju. Öö on selgema taevaga, päev pilverünkadega, aga ka enamasti sajuta. Puhub mõõdukas loodetuul. Öösel jääb temperatuur vahemikku 0-6 kraadi, päeval on sooja vaid 8-13 kraadi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles