Jõgeval korraldatakse jääpurika valamise võistlus

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pildil on looduslik jääpurikas.
Pildil on looduslik jääpurikas. Foto: Corbis / Scanpix

Veebruari esimesel laupäeval korraldatakse Jõgeval asuvas ilmajaamas jääpurika valamise võistlus.

Võistlusel on kavas nii klassikalises kui ka vabastiilis jääpurika valamise võistlus, kirjutab Vooremaa.

Kui klassikalise stiili puhul kasutavad võistlejad korraldajate poolt ette valmistatud «purikavalulaudu» ja limiteeritud veekogust, siis vabastiili puhul on lubatud igasugused lisavahendid: aurutajad, soojendajad, pikendajad, purikavalu kiirendajad, purikamääre, mitteametlik purikavesi ja igasugune muu atribuutika.

«Võistkonna suurus pole reglementeeritud, aga vähemalt kolm võistlejat võiks selles ikka olla: kaks inimest saavad vaheldumisi valada, kolmas toob vett,» ütles Jõgeva abilinnapea ja MTÜ Miinus 43,5 liige Kalmer Lain. Kummagi stiili jaoks on välja töötatud omad reeglid ning need on olemas kodulehel www.kylmalinn.ee.

Purikavalamise võistlust saab korraldada muidugi vaid siis, kui piisavalt külma on. Kui pole, siis hakatakse, nagu mullusel esimesel võistluselgi, korraldajate poolt külmkapis toodetud purikaid võistu sulatama.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles