Esimesed soojad ilmad saabuvad nädala lõpus

Copy
Pildil lumikellukesed.
Pildil lumikellukesed. Foto: Kristjan Teedema/Tartu Postimees

Argipäevil ulatuvad öised külmakraadid suisa 15 miinuskraadideni, kuid nädalavahetusel on oodata esimest kevadsooja. 

Ilmateenistuse sünoptik Kairo Kiitsak märkis, et õhutemperatuur hakkab pärast neljapäevaöiseid miinuskraade juba järk-järgult soojemaks minema. 

Kolmapäeva ööseks prognoosib ilmateenistus veidi lund, kuid saartel on ilm sajuta ja hommikuks eemalduvad sajuhood ka mandrilt. Tuul on nõrk. Õhutemperatuur opüsib -1 ja -3 kraadi vahemikus, Lääne-Eestis ja ida pool tuleb kuni 8 külmakraadi. Päeval tugevneb kõrgrõhkkonna mõju. Pilvi on hõredalt ja ilm on sajuta. Puhub nõrk idakaare tuul. Päeval on õhutemperatuur -4 kuni +1°C.

Neljapäev tuleb kõrgrõhkkonna servas laialdaselt selge taevaga ja sajuta. Madalrõhkkonna survel muutub aga lõunakaare tuul tugevamaks. Öö on külm õhutemperatuuriga -5 kuni -10 kraadi, kohati langeb kuni -15 kraadini. Peval aitab märtsipäike termomeetrinäitudel tõusta kuni kahe soojakraadini.

Reedel (11.03) jääb kõrgrõhkkond servaga Eesti kohale. Ilm on sajuta ja vaid õhukese kõrge pilvekihiga. Jätkub madalrõhkkonna surve ning hoiab lõunakaare tuule tugevana.

Õhutemperatuur on öösel -1 ja -7 kraadi vahemikus, Kesk- ja Ida-Eestis kuni -10. Päeval tõuseb õhutemperatuur 5 soojakraadini.

Laupäeval madalrõhkkonna surve väheneb ja tuul tõmbub päeva peale pisut tagasi. Ilm püsib sajuta ja taevas jääb õhukese kõrge pilvekihiga kaetuks. Öine õhutemperatuur langeb rannikualadel -5 kraadi ümbrusse, tuulele avatud rannikul jääb nullkraadi lähedale. Päeval tõuseb temperatuur kahest soojakraadist kuni 7 kraadini.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles