Tugev tuul vaibub alles pühapäeval

Copy
Tugev tuul Tallinnas
Tugev tuul Tallinnas Foto: Konstantin Sednev / Postimees Grupp

Ilmateenistus on kogu Eestile tuuleiilide tõttu andnud esimese taseme hoiatuse ja prognoosib tugevat tuult veel laupäevakski. Transpordiamet hoiatab, et teedel võib olla murdunud oksi.

Pärastlõunal on riigi põhi- ja tugimaanteed kuivad või soolaniisked. Ilmaprognoosi kohaselt on õhtul ja öösel pilves selgimistega ilm. Ida-Eestis on olulise sajuta, Lääne- ja Loode-Eestis sajab vihma ning lörtsi.

Õhu- ja teetemperatuur püsib suures osas Eestis plusspoolel, kohati langeb 0 kraadi lähedale, mandri kagunurgas kergelt nullist alla poole. Puhub tugev tuul, puhanguti kuni 22 meetrit sekundis, mille tõttu mitmel pool võib olla teedele kukkunud puid või oksi.

Homme liigub madalrõhkkond Soome ja selle servas sajab lörtsi, sekka ka vihma. Pärastlõunal eemaldub tihedam sadu Peipsi taha. Puhub väga tugev lõunakaare tuul. Õhutemperatuur püsib nelja soojakraadi ja nullkraadi vahel, vaid ida pool võib öösel napilt alla nullkraadi olla.

Laupäeval eemaldub madalrõhkkond Barentsi merele ja selle järel sajab meil öösel kohati veel lörtsi ja lund. Päev tuleb selgema taevaga ja olulise sajuta. Tuul pöördub edelast läände ja loodesse ning on mõõdukalt tugev. Õhutemperatuur on öösel -3 kuni +2, päeval -1 kuni +3 kraadi.

Pühapäeval tugevneb kõrgrõhkkonna mõju. Taevas selgineb, tuul vaibub ja õhutemperatuur langeb öösel kuni 10 miinuskraadini, sisemaal paar-kolm pügalat madalamalegi. Päeval tõuseb temperatuur kolme miinuskraadini, Lääne-Eestis ühe soojakraadini. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles