Teeolud on kohati väga keerulised: sõidud palutakse edasi lükata (1)

Brita-Maria Alas
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Lumme kinni jäänud auto Koeru teeristis.
Lumme kinni jäänud auto Koeru teeristis. Foto: Ade Piht

Transpordiameti teatel muudab jätkuv lumesadu, tugev tuul ja prognoositud jäävihm teeolud täna väga keeruliseks. Põhimaanteed on libedad ja kõrvalteed kohati läbimatud. 

Ameti teatel on kõige raskem olukord Ida-Harju ning Lääne- ja Ida Viru maakonna kõrvamaanteedel, kus täistuisanud teede tõttu on tulnud teateid nii busside kui sõiduautode lumme kinni jäämisest. Sõidud palutakse edasi lükata. 

«Talvistes tingimustes sõites tuleb olla tavapärasest ettevaatlikum, langetada sõidukiirust, hoida suuremat pikivahet ning vältida möödasõite. Kindlasti ei ole lubatud maksimaalne kiirus sobilik liiklemiseks tuisu, lumevaalude ja libedaga. Seega tuleks liiklejatel täna arvestada sihtpunkti jõudmiseks suurema ajakuluga,» sõnas ameti taristu ehitamise ja korrashoiu osakonna juhataja Janar Tükk.

Vastavalt ilmaprognoosile vaibub lumesadu täna õhtuks.

Laupäeval sajab Lääne-Eestis põhiliselt lörtsi, saartel sekka ka vihma, õhtuks sadu eemaldub, prognoosib ilmateenistus. Kesk- ja Ida-Eestis sajab enamasti lund ja ka tuiskab. Tuul pöördub edelasse ja läände ning nõrgeneb. Õhutemperatuur on Eesti lääneservas 0 kuni 2 soojakraadi, sügavamal sisemaal aga kuni 5 miinuskraadi. Jäitest tingitud libeduseoht on suur.

Pühapäeva öö hakul madalrõhulohk ühes sajupilvedega eemaldub. Õhutemperatuur püsib 0 ja 5 miinuskraadi vahel, saarte rannikul üle nulli. Hommikul aga läheneb merelt juba uus madalrõhulohk ühes sajuga, mis laieneb päeval üle maa, sajab lund ja lörtsi, tuiskab, saartel sajab ka vihma. Lõuna- ja edelatuul tõuseb tugevaks. Õhutemperatuur tõuseb Lääne-Eestis kuni kolme soojakraadini, Kesk- ja Ida-Eestis veidi üle nullkraadi.

Tee- ja sõiduolusid saab jälgida portaalist tarktee.ee ning halbadest teeoludest saab teavitada riigiinfo telefonil 1247.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles