Eesti fotograafi pilt jõudis maailma tippajakirja

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Haruldane pilt: kitsed puu otsas
Haruldane pilt: kitsed puu otsas Foto: Remo Savisaar

Veebruarikuu National Geographicu numbrit ehib noore eesti loodusfotograafi Remo Savisaare (30) ülesvõte puu otsas passivatest kitsedest.


Kitsed puu otsas!? See vaatepilt oli ootamatu isegi paljunäinud loodusfotograafile, kes mõne aasta eest Marokos sellise vaatepildi otsa komistas. Loomulikult oli Savisaarel kaasas kaamera ja nii sündis ülesvõte kitsedest, kes turnivad okkalise argaania - kohalike inimeste kõnepruugis elupuu - okstel.

Koju jõudnud, riputas Savisaar pildi üles oma veebipäevikusse aadressil blog.moment.ee.

«Foto lõi mu pildipäevikus laineid, seda käis kahe päeva jooksul vaatamas üle saja tuhande inimese tervest maailmast,» meenutab Savisaar.

Mullu septembris võttis Savisaarega ühendust maailmakuulsa ajakirja National Geographic toimetus, soovides fotot kasutada oma loo illustreerimiseks. «Minu fotod leiavad aeg-ajalt avaldamist rahvusvahelistes ajakirjades ja trükistes, kuid nii suures väljaandes nagu National Geographic oli see esmakordne,» märkis Savisaar.

Uusi lummavaid fotosid peamiselt Eesti loodusest lisab piltnik oma ajaveebi aga pea iga päev.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles