TORMINE ILM ⟩ Vilsandil mõõdeti tuule kiiruseks 33,6 m/s

Sven Randlaid
, ajakirjanik
Copy
Tormine meri.
Tormine meri. Foto: Sander Ilvest / Postimees

Nii Eesti, Soome kui ka Läti väljastasid täna Läänemere põhjaosale punase ehk 3. taseme tormihoiatuse, sest seal on puhangud kohati üle 33 m/s ja lained küündivad üle 7 m.

Niisugune karm tuul jääb põhiliselt merele. Ilmateenistuse teatel mõõdeti täna kella 18.40 paiku Vilsandi saarel tuule kiiruseks 33,6 m/s, teatas ilmateenistus.

Prognoosi kohaselt täna hilisõhtul pöördub mandril tuul lääne poolt alates põhja ja loodesse ning hakkab järk-järgult tugevnema. Hakkab lund sadama ja tuiskama. Ööl vastu reedet laieneb lumesadu ja tuisk aegamisi üle maa ida suunas.

Loode- ja põhjatuul ulatub sisemaal puhanguti kuni 17, rannikul kuni 23, saartel kuni 28 m/s.

Eestile anti taas tormihoiatus.
Eestile anti taas tormihoiatus. Foto: Riigi Ilmateenistuse Facebooki konto

Reede päeval jätkub mitmel pool tormiselt, mandril tuiskab.

Ilmateenistus hoiatab, et väga tugev tuul võib eelkõige saartel tormimurdu ja elektrikatkestusi põhjustada. Häiritud võib olla ka praamiliiklus.

Transpordiamet kinnitab, et kõik riigiteede hooldust tegevad ettevõtjad tegelevad lume- ja libedustõrjega, ent sellele vaatamata võivad teeolud muutuda talvisteks. Seetõttu on õige sõidukiiruse ja -stiili valimine eriti oluline. Lubatud suurim sõidukiirus ei ole liiklejatele kohustuslik. Tuisusel maanteel liigeldes tuleb hoida ohutut pikivahet ning vältida möödasõite.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles