TORMIBLOGI ⟩ Torm vaibub: ilmateenistus langetas mitmes maakonnas hoiatuse taset (1)

Postimees
Copy

Ehkki sisemaal on mitmes kohas veel vaikus enne tormi, liigub tugev tuul peatselt üle Eesti. Hommikuks oli tuul tugevnenud eeskätt saartel, päeval puhus tuul kohati üle 30 meetri sekundis. 

Tugeva tuule tõttu andis riigi ilmateenistus hommikul kogu Eestile välja teise taseme hoiatuse, mis tähendab, et ilm on ohtlik. Pärastlõunal langetas ilmateenistus hoiatuse taset Kagu-Eestis ja sisemaal. 

Ilmateenistuse teatel asus sakslastelt nime saanud tormitsüklon Hannelore hommikul oma keskmega Soome lahel. Tsükloni lähedal oli nullkraadi ümber oleva õhutemperatuuri tõttu sajupakett Eestis kirju: sadas nii lund, lörtsi kui vihma. Saartel ulatusid kella 9 ajal iilid 25–30 meetrini sekundis, Hiiumaal registreeriti puhanguid 30,5 meetrit sekundis, kirjutas ilmateenistus sotsiaalmeedias.

Päästeamet palus elanikel seetõttu ka valmistuda, korjates aiast kokku näiteks lahtised esemed ning parkides autod puudest eemale. Ühismeedias jagati fotosid ja videosid lendavatest batuutidest, murdunud puudest ja keerulistest teeoludest. 

Tagasi üles