Nädala keskpaik toob lumelisa

BNS
Copy
Lumi ja tuisk Tallinnas.
Lumi ja tuisk Tallinnas. Foto: Konstantin Sednev

Eeloleval nädalal annab tooni heitlik ilm ning neljapäeval on oodata ka uut lumesadu ja tuisku.

Ilmateenistuse teatel on ööl vastu teisipäeva selge või vähese pilvisusega sajuta ilm, saartel on pilvisem, kohati sajab lund ja tuiskab. Puhub loode- ja põhjatuul 7-12, puhanguti 18, saartel ja rannikul 11-16, puhanguti kuni 23 m/s. Pärast keskööd tuul nõrgeneb veidi. Külma on 2-7, saarte rannikul tuleb kuni 1 kraad sooja. Teisipäeva päeval on vähese ja vahelduva pilvisusega sajuta ilm. Puhub loodetuul 5-11, rannikul puhanguti 15 m/s. Pärastlõunal tuul nõrgeneb ja pöördub läänekaarde 3-9, rannikul puhanguti 12 m/s. Külma on 1-6, saarte rannikul tuleb kuni 2 kraadi sooja. Õhtupoolikul läheb mõnevõrra külmemaks.

Kolmapäeva öösel pilvisus tiheneb. Kohati sajab vihma, lörtsi ja lund ning on jäiteoht. Puhub edelatuul 4-10, saartel puhanguti kuni 15 m/s. Õhutemperatuur on 0 kuni -6, öö hakul Ida-Eestis kuni -9 kraadi. Saarte rannikul tuleb kuni 3 kraadi sooja. Kolmapäeva päeval on peamiselt pilves ilm. Mitmel pool sajab vihma ja lörtsi, Ida-Eestis ka lund, on jäiteoht. Puhub edela- ja lõunatuul 5-12, saartel puhanguti 15, õhtul kuni 17 m/s. Õhutemperatuur on Lääne-Eestis +2 kuni +5, Ida-Eestis -1 kuni +2 kraadi.

Neljapäeva öösel on pilves ilm. Sajab vihma ja lörtsi, hommikul mandril ka lund ning kohati tuiskab. Puhub edela- ja lõunatuul tuul 7-13, saartel ja rannikul puhanguti kuni 19 m/s. Pärast keskööd pöördub tuul saartelt alates loodesse ja läände. Sooja on öö hakul 1-4 kraadi, hommikuks langeb termomeetrinäit -1 kraadini ja teed muutuvad libedaks. Neljapäeva päeval on muutliku pilvisusega ilm. Ennelõunal sajab kohati lörtsi ja lund, pärastlõunal jõuab merelt Lääne-Eestisse tihedam lumesadu ja tuisk, mis laieneb lõuna-kagu suunas. Puhub läänekaare tuul 5-8, puhanguti 12, saartel ja rannikul lääne- ja loodetuul 9-14, puhanguti 18 m/s. Õhtupoolikul tugevneb saartel loode- ja põhjatuul 14-18, puhanguti üle 25 m/s. Õhutemperatuur on -2 kuni +1 kraadi. Teed võivad olla libedad.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles