Öö hakul tuleb ligi paarkümmend kraadi külma (6)

Copy
Esimene jõulupüha pakub maalilisi loodusvaateid. Kairo Kiitsaku Simuna kandis jäädvustatud fotol on Pedja jõgi oma imelises talverüüs.
Esimene jõulupüha pakub maalilisi loodusvaateid. Kairo Kiitsaku Simuna kandis jäädvustatud fotol on Pedja jõgi oma imelises talverüüs. Foto: Kairo Kiitsak

Ööl vastu pühapäeva liigub Karjala kohal asuva madalrõhkkonna lohk ühes lumepilvedega üle Eesti, põhjakaarest jätkub külma juurdevool, mis langetab termomeetrinäidud paiguti 17 miinuskraadini.

Ilmateenistuse teatel on ööl vastu pühapäeva pilves selgimistega ilm. Mitmel pool sajab lund ja kohati tuiskab. Puhub lääne- ja loodetuul 5-10, rannikul loode- ja põhjatuul 7-14, puhanguti 17, saartel ja läänerannikul kuni 20 m/s.

Hommikuks tuul nõrgeneb. Külma on 9-14 kraadi, hommikuks langeb õhutemperatuur kohati 17, saartel 4-8 külmakraadini.

Peipsi järvel puhub läänekaaretuul 4-8, pärast südaööd pöördub tuul loodesse 6-11 m/s. Vastu hommikut on tuule kiirus puhanguti kuni 15 m/s. Pärast südaööd sajab lund. Nähtavus on enamasti mõõdukas. Külma on 8-11 kraadi.

Pühapäeva päeval on pilves selgimistega ilm. Kohati on lumehooge. Puhub loode- ja läänetuul 3-9, rannikul puhanguti 15 m/s. Külma on 5-11, saarte rannikul kohati 2 kraadi.

Peipsi järvel puhub loode- ja läänetuul 6-10, hommikul puhanguti kuni 14 m/s. Päeva jooksul tuul järk-järgult nõrgeneb. Kohati on lumehooge. Nähtavus on mõõdukast heani. Külma tuleb 8-10 kraadi.

Merel moodustuvad pilved toovad lumehooge

Keskkonnaagentuuri ilmateenistuse sünoptik Kairo Kiitsak kirjutas sotsiaalmeedias, et meri möllab - külm õhk liigub üle tunduvalt soojema merevee ja selle kohal käib aktiivne rünk- ja rünksajupilvede areng. Viimased toovad lumehooge, mis on paiguti mõõdukad, tugevad.

Kiitsaku sõnul on nähtavus lumehoogude all halb. Keskpäevaste (kell 12.40) radariandmete kohaselt liiguvad pilved loodest kagusse.

Kommentaarid (6)
Copy
Tagasi üles