Riias anti lumesaju tõttu esmakordselt punane hoiatus (3)

Brita-Maria Alas
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Lumetorm Tallinnas 2008. aastal
Lumetorm Tallinnas 2008. aastal Foto: PEETER LANGOVITS/PM/SCANPIX

Kuna lumesadu Riias ja selle lähipiirkonnas on prognoositust tugevam ning nähtavus selle võrra kehvem, andis Läti keskkonna-, geoloogia- ja meteoroloogiakeskus välja punase hoiatuse. Eestis nii ekstreemseid olusid oodata pole. 

Liivi lahelt saabuvad lumepilved tõid Läti pealinna hommikust saati kestnud tugeva lumesaju. Kell 10 mõõdeti Riias lumekihi paksuseks 21 sentimeetrit, Siguldas 31 sentimeetrit, vahendab TVNET

Ekstreemsemaid ilmastikuolusid prognoositakse päevaseks ajaks, kui nähtavus langeb alla 500 meetri. Punane hoiatus kehtib kuni kella 20ni õhtul.

Nii kõrge taseme hoiatust pole Lätis varem lume tõttu antud.

Eestis on lumesadu mõõdukas

Keskkonnaagentuuri juhtivsünoptiku Taimi Paljaku sõnul siinmail niivõrd ekstreemsest ilmastikust rääkida ei saa. «Ma ütleks, et meie sademed tugevad enam ei ole, ka Lõuna-Eestis, kogu aeg on lund tasapisi juurde tulnud. Natuke tuleb veel juurde, kuid õhtupoole jääb sadu hoopis järele,» selgitas ta. 

Eestile on lumesaju tõttu antud 1. taseme hoiatus, mis tähendab, et ilm võib teatud olukordades olla ohtlik ja nähtavus kehvem. 

«See oleneb sellest, kui intensiivselt ja kui palju korraga alla sajab ning kas see tuleb tugeva tuulega või rahulikult ja tuisku ei tee,» täpsustas Paljak. 

Paks lumikate on eilse ja tänasega võrreldes koondunud Ida-Virumaalt Lõuna-Eestisse. 

Foto: Keskkonnaagentuur
Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles