Ilvest rünnanud jahikoer sai viga

Hanneli Rudi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ilves.
Ilves. Foto: Priit Simson

Muhu jahiseltsi laupäeval korraldatud rebasejahil sai ilvesega kohtunud jahikoer Riki raskesti viga.

Kuivastu grupivanem Raul Pregel rääkis, et koer sai ilveselt räsida Võikülas toimunud jahi ajal, kirjutab Saarte Hääl. «Saatsime koera rebase jälje peale. Paar korda koer haugatas ja siis kukkus hirmsasti haukuma,» meenutas Pregel, kelle sõnul oli koera haukumise põhjuseks metsas olnud ilves. Esmalt üritas ilves koera eest metsast välja pageda, kuid nähes lageda peal jahimeeste autot, taganes uuesti metsa.

«Koer oli tal mööda jälgi kannul. Nii kui koer talle tihnikusse järele läks, hakkas kiunumine pihta. Ilves pani minema ja koer tuli verisena ja longates metsast välja,» rääkis Pregel, kes nägi paariks sekundiks metsast välja tulnud ilvest ka oma silmaga. Jahimeeste hinnangul ajas koer ilvese tupikusse. Ilves oli ennast korralikult peitnud, aga koer puges talle paksu kadastikku järele.

Raul Pregeli sõnul oli Võikülas kohatud ilves küllaltki suur. «Ta oli, ütleme, suure koera suurune,» kirjeldas jahimees, kelle hinnangul näitab ilves end üldiselt väga harva.

Koera omanik, Tallinnas elav Muhu jahiseltsi liige Valter Lepikson ütles, et algselt pidas ta koera vigastusi hullemaks. Ilves hammustas küll koera esijalga, kuid jalaluu jäi siiski terveks. Samuti pures ilves koera veel turjast, tagumisest jalast ja kõrvast.

Praegu lakub viieaastane jahikoer omaniku sõnul haavu, on pikali maas ja toibub. «Koer jääb ellu, aga eks ta põeb veel pikka aega. Kahju koerast, ikkagi parim sõber ja jahikaaslane,» rääkis jahimees.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles