Uus nädal toob põhjarannikule tugevaid tuuleiile

BNS
Copy
Torm Merivälja muulil. 
Torm Merivälja muulil. Foto: Eero Vabamägi

Esmaspäeval on põhjarannikule oodata kuni 23 meetrini sekundis küündivaid tuuleiile, mis õhtul taanduvad ja jäiste õhutemperatuuridega asenduvad.

Ilmateenistuse teatel on ööl vastu esmaspäeva pilves ilm. Sajab vihma ja lörtsi. Puhub edelatuul 3-9, puhanguti 12, saartel ja rannikul kirde- ja põhjatuul 10-15, puhanguti kuni 23 m/s. Pärast keskööd pöördub tuul ka sisemaal kirdesse ja põhja ning tugevneb 7-12, puhanguti 15 m/s. Õhutemperatuur on 0 kuni +5 kraadi.

Peipsi järvel puhub lõunakaaretuul 3-8 m/s. Hommikupoole ööd pöördub tuul kirdesse ja põhja ning tugevneb 7-12, puhanguti 17 m/s. Lainekõrgus on 0,3-0,9, hommikupoole ööd 0,8-2 meetrit. Sajab vihma ja lörtsi ning nähtavus on mõõdukas. Sooja on 1-3 kraadi.

Esmaspäeva päeval on samuti pilves selgimistega ilm. Paljudes kohtades sajab vihma ja lörtsi, kuid õhtupoolikul pilvisus hõreneb ja sadu lakkab. Puhub põhja- ja loodetuul 6-12, puhanguti 18, põhjarannikul kuni 23 m/s. Õhtul tuul järk-järgult nõrgeneb. Sooja on 2-6 kraadi. Õhtul aga langeb õhutemperatuur miinusesse.

Peipsi järvel puhub põhjatuul 7-14, puhanguti 20 m/s. Õhtul tuul järk-järgult nõrgeneb. Lainekõrgus on 1-2,5 meetrit. Sajab vihma ja lörtsi, kuid pärastlõunal sadu lakkab. Nähtavus on mõõdukas. Sooja on 2-4, ent õhtul langeb õhutemperatuur nulli ümbrusesse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles