ILMATEENISTUS HOIATAB ⟩ Tuul paisub reedel tugevaks tormiks

Sven Randlaid
, ajakirjanik
Copy
Tormine ilm Merivälja muuli juures
Tormine ilm Merivälja muuli juures Foto: Sander Ilvest

Eeloleval ööl ja homme päeval on ilm väga tuuline, eriti tormiseks tõotab Eesti rannikualadel kujuneda aga reede öö ja päev, prognoosib ilmateenistus.

Sünoptik Kairo Kiitsak teatas sotsiaalmeedias, et tormist ilma põhjustab Eestist põhja poolt mööduv madalrõhuala. «Klassikaline tormisituatsioon,» kirjutab ta.

Prognoosi kohaselt on neljapäeva öö enamasti pilves, üksikute selgimistega ilm. Mitmel pool sajab vihma, pärast keskööd saju võimalus väheneb. Puhub edelatuul 6-12, puhanguti 18, saartel ja läänerannikul kuni 15, puhanguti kuni 21 m/s, hommikul nõrgeneb. Õhutemperatuur on 8..13°C.

Homme päeval on pilves selgimistega ilm ja kohati sajab hoovihma. Pärastlõunal pilvisus tiheneb ja Edela-Eestisse jõuab tihe sajuala, mis õhtul üle mandri laieneb. Puhub valdavalt edela- ja lõunatuul 5-10, puhanguti 15, hommikupoolikul rannikul kuni 18 m/s, õhtul tugevneb taas 8-12, puhanguti 18, Liivi lahe ümbruses kuni 23 m/s. Õhutemperatuur on 11..15°C.

Reede öösel peaks prognoosi kohaselt tormituul veelgi tugevnema. Ilm on pilves ja sajab vihma, pärast keskööd pilved ja sadu hõrenevad. Lõuna- ja edelatuul tugevneb 8-13, puhanguti 20, saartel ja rannikul kuni 15, puhanguti 25 m/s. Õhutemperatuur on 4..9°C.

Reede päev on pilves selgimistega ja vihmahoogudega. Õhtul sajuhood hõrenevad. Puhub edelatuul 8-13, puhanguti 20, rannikul kuni 16, puhanguti 25 m/s. Õhutemperatuur on 6..10°C.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles