ILM KISUB TALVISEKS ⟩ Eeloleval nädalal on paiguti lörtsi ja lund oodata (1)

BNS
Copy
Tihe vihma- ja lörtsisadu asendub öö jooksul järk-järgult lumega, teedel on ka kiilasjää oht.
Tihe vihma- ja lörtsisadu asendub öö jooksul järk-järgult lumega, teedel on ka kiilasjää oht. Foto: Arvo Meeks

Järgmisel nädalal langevad öised õhutemperatuurid paiguti kuni viie miinuskraadini ja oodata on nii lörtsi- kui ka vihmasadu.

Ilmateenistuse teatel on ööl vastu esmaspäeva vähese ja vahelduva pilvisusega ilm. Kohati sajab vähest vihma, Põhja-Eestis võib sekka tulla ka lörtsi. Puhub lääne- ja loodetuul 4-10, puhanguti 13, saartel ja rannikul kuni 12, puhanguti kuni 18 m/s. Õhutemperatuur on -1 kuni +4, rannikul kuni 9 kraadi. Esmaspäeva päeval on vähese ja vahelduva pilvisusega ilm. On sajuhooge. Puhub loodetuul 5-11, ranniku puhanguti kuni 17 m/s. Sooja on 5-9 kraadi.

Teisipäeva öösel on vähese pilvisusega ilm. Ida-Eestis on pilvisem ja Kirde-Eestis sajab öö hakul vähest lörtsisegust vihma. Puhub põhja- ja loodetuul 3-10, saartel ja rannikul öö hakul puhanguti kuni 15 m/s. Õhutemperatuur on -3 kuni +2, rannikul kuni 6 kraadi. Teisipäeva päeval on vähese ja vahelduva pilvisusega sajuta ilm. Puhub valdavalt lääne- ja loodetuul 3-9 m/s. Sooja on 3-7 kraadi.

Kolmapäeva öösel pilvisus tiheneb. Saartelt levib vihmasadu kiiresti mandrile. Kesk- ja Ida-Eestis algab sadu lörtsi ja lumena. Lõuna- ja kagutuul tugevneb sisemaal hommikuks 6-10, puhanguti 13, rannikul 8-14, puhanguti 20 m/s. Õhutemperatuur on -5 kuni +1, hommikuks läheb mõnevõrra soojemaks. Saartel ja rannikul on sooja 3-7 kraadi. Kolmapäeva ennelõunal puhub kagu- ja lõunatuul 7-12, rannikul puhangut kuni 18 m/s. Sajab vihma, Ida-Eestis ennelõunal ka lörtsi. Päeval on pilves ilm. Pärastlõunal pöördub tuul saartelt alates edelasse ja tugevneb sisemaal puhanguti 15, saartel ja rannikul 10-15, puhanguti 22 m/s. Sooja on 3-8, saartel 11, õhtuks tõuseb 9 kuni 13, Kirde-Eestis 6 kraadini.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles